VIDEO // Germania: Al treilea atac terorist în ultimele patru zile

Un refugiat sirian de 27 de ani a declanşat un explozibil la intrarea unui festival de muzică la Ansbach (Bavaria), făcând 12 răniţi, din care trei grav. Atacatorul a murit în timpul exploziei. Potrivit ministrului de Interne al landului Bavaria, probabil, acest atac are „caracter islamist”.

Germania a cunoscut în aceste zile mai multe atacuri la adresa civililor. Luni, 25 iulie, un refugiat de 17 ani a atacat călătorii unui tren din Bavaria cu un cuţit şi un topor, rănind cinci persoane înainte de a fi reţinut de poliţie. Grupul djihadist statul islamic a revendicat acest atac.

Vineri seară, la Munhen, un cetăţean german de origine iranian de 18 ani a deschis focul asupra mulţimii într-un centru comercial omorând nouă perosane şi 35 de răniţi, înainte de a se sinucide.
În cele din urmă, duminică, 24 iulie, un solicitant de azil sirian de 21 de ani a omorât o femeie cu un cuţit şi a rănit alte trei persoane la Reutlingen, în regiunea Stuttgart. Autorităţile pledează pentru „crimă pasională”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)