VIDEO // George Simion despre Cristian Tabără: „Suflet de slugă”

George Simion, preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, l-a numit pe prezentatorul Publika TV, Cristian Tabără, „caracter infect” și „suflet de slugă”, în cadrul unui eveniment organizat miercuri de Fundația Universitară a Mării Negre. În același timp, liderul unionist i-a solicitat președintei PAS, Maia Sandu, să spună, fără ocolișuri, care îi este patria.

„Mă numesc George Simion, sunt lider unionist. Cei care nu cunosc, am fost expulzat din Republica Moldova pe o perioadă de cinci ani. Evident că e puterea de la Chișinău, evident că e dl Vlad Plahotniuc”, a subliniat Simion.

„Acest domn Plahotniuc, să vă dau un exemplu, are o altă identitate aici, în România. Îl cheamă Vlad Ulinici. Are o casă în Pipera.”

„Nu sunt de acord cu expulzările din Republica Moldova. Nu sunt de acord ca dl Tabără să fie trimis acasă, în R. Moldova, pentru că noi suntem acasă, în R. Moldova. Acum vreau să îmi cer scuze, în numele întregului popor român, pentru caracterele infecte pe care le trimitem de multe ori peste Prut. Și îmi pare rău… Sunt sufletele de slugă pe care le trimitem acolo să îl slujească pe dl Plahotniuc.”

 

„Și acum întrebarea pentru Maia Sandu. Este o întreagă dilemă pentru că nu răspundeți întotdeauna concret. Sunteți acuzată de trădare de patrie. Care este patria Dvs.? Dar fără discursuri politicianiste…”, a întrebat-o George Simion pe Maia Sandu, președintele PAS.

„Dvs. ați auzit, cu siguranță, răspunsul meu public. Opțiunea mea personală – sunt prounionistă. În același timp, Dvs. știți foarte bine, noi avem astăzi o sarcină extrem de dificilă. Să unim unioniștii, cei care vor astăzi unirea, şi unioniștii pragmatici, care înțeleg că lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte, că e nevoie de o oportunitate geopolitică, și proeuropenii care nu sunt încă sau nu sunt unioniști. Asta este sarcina noastră extrem de importantă”, a răspuns Maia Sandu.

The following two tabs change content below.