(VIDEO) Explozie în centrul Chișinăului. Două victime

În Chișinău a avut loc o explozie într-un magazin alimentar situat la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Armenească, în fața Cimitirului Ortodox Central. Magazinul în care a avut loc explozia aparține rețelei comerciale „Jardi”, deținut de compania „JLC”.

Imaginile video au fost făcute de un martor ocular. Explozia a fost provocată de o persoană care a intrat în magazin și a luat zece pachete de țigări. La ieșire, a fost pus în funcțiune un explozibil. Puterea de explozie a fost proiectată în stradă, provocând decesul unui trecător. Cel care a detonat explozibilul este un fost condamnat din Chișinău.

Potrivit unui martor, bărbatul locuia pe strada Bernadazzi, el a fost alungat de acasă, iar în ultimele zile a locuit în stradă. El a venit la magazin pentru a-și lua țigări în datorie, însă vânzătoarea l-ar fi refuzat.

„Soția l-a alungat de acasă… În cadrul unui scandal, ar fi venit poliția, iar aceștia l-au dat afară din casă. Ultimele patru zile le-a trăit prin omăt. A venit la magazin… Fetele cică au chemat Bercutul care au vrut să-l imobilizeze… Nu pot să spun de unde a luat grenada, la noi poți avea și acasă din 1992. Polițistul de sector trebuia să nu îl alunge afară, pentru că avea dreptul la o cameră. Trebuia să îl ducă la un azil. Soția mea l-a văzut înainte de explozie. Bine că ieșit cu 5 minute înainte (n.r de explozie)”, a declarat o cunoștință a victimei.