VIDEO // Donbas: separatiții spun că au omorât 78 de ostași ucraineni, Kievul a anunțat doar trei morți

Autoritățile separatiste din Donețk anunță că, la 29 și 30 ianuarie, forțele armate ale Ucrainei au înregistrat 78 de morți și 76 de răniți în urma luptelor din estul Ucrainei. Totodată, Kievul a anunțat astăzi, 31 ianuarie, că, în ultimele 24 de ore, separatiștii din Donețk au atacat de 71 de ori pozițiile militarilor ucraineni din Dоnbаs. În consecință, trei militari ucraineni au fost omorâți, 20 au fost răniți, alți patru sunt traumați.

Potrivit separatiștilor, trupele ucrainene au suferit pierderi grele. Ei au mai spus că raportul în acest sens a fost prezentat președintelui Ucrainei și acesta a fost obligat să se întoarcă din Germania.

„Conform materialelor pe care le avem, în prezent, în morga din Selidovo sunt 29 de morți; în morga din Krasnoarmeisk – 41; în Spitalul militar nr.  65 Ceasov Iar – 62 de răniți; în Spitalul militar nr. 66 Ноvîi trud – opt morți și 14 răniți”, au declarat separatiștii.

La rândul său, Kievul a anunțat astăzi, 31 ianuarie, că, în ultimele 24 de ore, separatiștii din Donețk au atacat de 71 de ori pozițiile militarilor ucraineni din Dоnbаs. În consecință, trei militari au fost omorâți și 20 au fost răniți, alți patru sunt traumați.

Președintele Poroșenko a dispus convocarea ședinței grupului de contact privind reglementarea situației din Donbas. Tensionarea conflictului în raionul Avdeevka a început duminică, 29 ianuarie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)