Video. Băsescu: „Mă voi ocupa de unire, după ce îmi voi termina mandatul”

Traian Băsescu a afirmat, întrebat în legătură cu declaraţii ale sale anterioare privind unificarea cu Republica Moldova, că se va ocupa de acest proiect după încheierea mandatului.

Şeful statului a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 Tv, despre o declaraţie a sa anterioară în legătură cu proiectul de ţară privind unificarea cu R.Moldova, dacă are în mod clar un proiect de care să se ocupe din acest punct de vedere sau a făcut doar un enunţ la nivel teoretic. „Categoric mă voi ocupa de acest proiect, va fi unul din proiectele în care, după ce îmi voi termina mandatul, îmi voi pune resursele”, a declarat Traian Băsescu, conform mediafax, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Traian Băsescu a spus că el crede în acest lucru şi crede că şi România are nevoie de Republica Moldova şi Republica Moldova de România, ca să avanseze mai rapid, mai sigur, în drumul său european. „Nu îmi este ruşine de ce am spus şi nu mă deranjează nici dacă vreun politician spune: vai, cum am putut spune aşa ceva, că îi întărim pe comuniştii de la Chişinău. Comunişti sunt toţi aceia care joacă între Moscova şi Bruxelles (…). Dar nu este un proiect care să se poată face mâine sau poimâine”, a spus şeful statului.

„Acum nu este un moment în care lucrurile să se poată întâmpla”, a spus Traian Băsescu, adăugând că dacă în România 70% din populaţie vrea unirea, în R. Moldova procentul este mult sub 50%. „Un astfel de proces este dependent fundamental de voinţa oamenilor”, a menţionat el. „Atunci când nu voi mai angaja statul român (…), mă voi dedica unui proces de explicare”, a mai spus el.

ziuaveche.ro

The following two tabs change content below.