VIDEO // Au fost găsite încă 25 de victime ale unui criminal în serie din Rusia, condamnat la închisoare pe viaţă

Mihail Popkov, un fost poliţist de 52 de ani din Rusia, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru abuzarea sexuală şi uciderea cu bestialitate a peste 47 de tinere. Ucigaşul s-a ascuns 20 de ani.

Deşi totalul crimelor a ajuns la 47, autorităţile continuă ancheta şi sunt de părere că acest număr va creşte. Mai mult, oamenii legii sunt de părere că Mihail i-a depăsit deja la numărul de omoruri pe idolii săi, Andrei Cikatilo şi Aleksandr Piciuşkin, lucru care îi va conferi titlul de cel mai sângeros criminal în serie din Rusia. Primul dintre aceştia este condamnat pentru 53 de crime, iar cel de-al doilea pentru 49, relatează The Siberian Times.

În faţa judecătorului şi-a recunoscut toate faptele, dar a susţinut că nu mai ţine minte câte au fost: „N-aş putea spune cu exactitate, nu am ţinut o evidenţă”. Mihail şi-a motivat gesturile oribile spunând că voia să cureţe străzile de prostituate. Bărbatul le lua pe tinere în maşina poliţiei, le ducea într-un loc izolat, după care le abuza sexual şi le ucidea în moduri dintre cele mai brutale. Ancheta poliţiei este în desfăşurare, motiv pentru care criminalul nu si-a inceput inca pedeapsa.