VIDEO // Atentat terorist la Aeroportul Atatürk din Istanbul

36 de persoane au murit şi 150 au fost rănite, potrivit postului TV Haber Türk, în urma unui atentat comis la Aeroportul Internaţional Istanbul marţi seară. Pintre victime au fost înregistraţi cinci poliţişti şi un cetăţean rus. Primele indicii duc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh), a declarat miercuri dimineaţă premierul turc, Binali Yildirim. Acesta a explicat că trei kamikaze, cărora nu le-a precizat identitatea au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

Premierul turc a precizat că atacatorii au sosit cu un taxi la aeroport, dezminţind zvonul că unul dintre terorişti ar fi scăpat. Oficialul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).
„Este semnificativ faptul că acest atac are loc exact când normalizăm relaţiile cu vecinii noştri”, a arătat Yildirim, făcând aluzie la acordul cu Israel de restabilire a relaţiilor diplomatice, semnat marţi, şi la tentativele de reconciliere cu Rusia.

SURSĂ VIDEO: lefigaro.fr

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)