VIDEO // Asasinii Cristinei Parhomenco din Străşeni se comportă în instanţa de judecată ca în birt

Cei trei minori condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte şase ani şi opt luni privaţiune de libertate pentru omorul minorei Cristina Parhomenco continuă să aibă un comportament obraznic în instanţă. Dosarul se află pe rol la Curtea de Apel Chişinău după ce avocaţii condamnaţilor, dar şi ai familiei victimei, au contestat sentinţa instanţei de fond, scrie crimemoldova.md. Fiind aduşi în sala de şedinţe a Curţii de Apel, aceştia au înjurat şi au aruncat cu ghete în sală, fiind deranjaţi de faptul că sunt filmaţi.

În timpul procesului, autorii asasinatului s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism. La 20 iunie, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe Vitalie Vlad, 17 ani, la doi ani de închisoare, iar pe complicii săi, în vârstă de 15 şi 16 ani, la câte un an de detenţie. Dosarul penal pentru huliganism a fost intentat pe numele celor trei minori acuzaţi de omor pentru comportamentul lor în perioada urmăririi penale şi pe parcursul procesului de judecată. Ei au ameninţat cu moartea ofiţerul de urmărire penală şi pe sora victimei. În plus, ei au înjurat şi au ofensat apropiaţii victimei şi oamenii legii.

Amintim că, la 25 noiembrie, Cristina Parhomenco a fost găsită fără suflare în noiembrie 2016 într-o clădire părăsită din centrul orașului Strășeni. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori cu un obiect greu şi a murit în urma rănilor. Victima a fost găsită peste câteva zile.

De moartea tinerei au fost învinuiți patru tineri. Dintre aceștia, doi au primit mandat de arest pentru 30 de zile. Alt bănuit nu poate fi cercetat penal, întrucât avea 13 ani la momentul respectiv. Cel de-al patrulea suspect a plecat în România a doua zi. Ulterior, a fost dat în urmărire internațională şi a fost găsit și extrădat, iar în aceeași zi a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

La 14 februarie 2017, a fost transferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Potrivit rezultatelor preliminare ale expertizei psihiatrice, acesta nu suferea de nicio tulburare psihică în momentul în care a avut loc crima și a fost transferat înapoi în penitenciar.

Totodată, în urma anchetei de serviciu demarate de Inspectoratul General al Poliției, patru persoane au fost suspendate din funcții pe marginea acțiunilor întreprinse în cazul omorului minorei de 14 ani din Strășeni.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)