VIDEO // A fost arestat ucigaşul din clubul de noapte din Istanbul

Bărbatul care a omorât de Revelion 39 de persoane şi a rănit alte 69 într-o discotecă din Istanbul, în numele statului islamic, a fost interpelat într-un apartament cu fiul său de patru ani. Autorul actului terorist a fost capturat într-un cartier din Istanbul, Esenyurt, a transmis luni seară ziarul Hürriyet pe site-ul său, precum şi televiziunea de stat (TRT).

Joi, un viceprim-ministru turc a declarat că bărbatul care a omorât 39 de persoane într-un club de noapte pe malul Bosforului a fost localizat. Autorul acestui masacru revendicat de gruparea Statul Islamic a fost găsit cu fiul său de patru ani într-un apartament din cartierul din Istanbul Esenyurt în urma unei operaţiuni a poliţiei, după TRT.

Printre persoanele rănite în urma acestui atac din clubul „Reina” a fost şi o cetăţeană a R. Moldova. Anunţul a fost făcut de către premierul Pavel Filip luni, 2 ianuarie.
Tânăra a fost externată.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vladimir Rusnac, a declarat că tânăra, în vârstă de 28 de ani, a fost rănită de o schijă, iar starea ei de sănătate este stabilă.

Vladimir Rusnac a mai spus că tânăra are domiciliul temporar în Turcia şi rămâne la discreţia ei dacă va reveni sau nu în R. Moldova.