VIDEO // A escaladat, în 30 de secunde, patru etaje, cu mâinile goale, pentru a salva un copil

Eroul care s-a căţărat pe faţada unei clădiri din Paris şi a salvat un copil ce atârna la etajul patru este un tânăr migrant din Mali. Are 22 de ani şi nu are documente. Mamoudou Gassama a primit cetățenia franceză și va fi angajat ca pompier, a anunțat președintele Emmanuel Macron, scrie gandul.info.

A devenit, în câteva ore, una dintre cele mai cunoscute persoane din Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron l-a invitat luni la Palatul Elysee, pentru a-i mulţumi. Şi primarul Parisului l-a lăudat. Anne Hidalgo i-a telefonat şi i-a promis că îl va ajuta să se stabilească în Franţa, unde a ajuns, ilegal, cu doar şase luni în urmă.

„Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, spune Mamoudou Gassama, eroul din Paris.

Scena a fost filmată de trecători care s-au adunat în jurul imobilului. În imagini se vede tânărul escaladând cu mâinile goale, în 30 de secunde, patru balcoane ale fațadei clădirii, reușind să salveze copilul care atârna de o mână, în gol, scrie lefigaro.fr.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)