Victoria Pruteanu va sta în închisoare un an şi opt luni. Avocaţii vor face recurs

victoria-pruteanu-a-fost-eliberata-din-arest-15879

Victoria Pruteanu, femeia care are în grijă cinci copii şi este acuzată ca şi-a ucis soţul violent, va sta în închisoare un an şi opt luni. Ea va ajunge după gratii atunci când cel mai mic copil al său va împlini opt ani, peste patru ani.

Decizia a fost luată astăzi, 22 noiembrie, de către Curtea de Apel care a menţinut condamnarea Judecătoriei Străşeni la trei ani şi opt luni de închisoare. Doi ani au fost deja ispăşiţi în arest la domiciliu. Cazul Victoriei Pruteanu a cutremurat opinia publică întrucât a fost încătuşată în faţa copiilor săi, prin urmare, a fost eliberată din arest. Femeia este acuzată că şi-a ucis soţul care o bătea permanent, deşi ea a cerut de nenumărate ori sprijinul autorităţilor.

Femeia a ajuns în atenţia presei după ce a fost condamnată de către Judecătoria Străşeni la trei ani şi opt luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat soţul care o bătea. Nu a contat că ea a cerut anterior de nenumărate ori ajutorul autorităţilor şi a cerut divorţ.

Potrivit rudelor femeii, Victoria era bătută sistematic de către soţul ei. Deşi a cerut de nenumărate ori ajutor, nu a fost protejată. Tot ce au făcut autorităţile a fost să emită o ordonanţă de protecţie, pe care soţul Victoriei a încălcat-o. Ultima dată când acesta a bătut-o, în seara zilei de 14 decembrie 2014, Victoria s-a apărat, înjunghiindu-l.