Victimele torturii vor avea monument

În faţa clădirii Parlamentului Republicii Moldova va fi instalat un monument în memoria victimelor din 7 aprilie. O solicitare în acest sens a fost făcută în cadrul şedinţei Executivului, de premierul Vlad Filat. Acesta i-a cerut ministrului de stat Victor Bodiu să perfecteze toate actele necesare pentru o asemenea construcţie.
Astfel memoria celor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie va fi veşnic vie.
Nemulţumite de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie, câteva mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta. Acestea şi-au manifestat dezacordul faţă de rezultatele scrutinului care arătau că Partidul Comuniştilor ar fi câştigat alegerile parlamentare.
Protestul a degenerat însă în altercaţii dintre forţele de ordine şi protestatari, ca rezultat fiind devastat sediul Parlamentului şi cel al Guvernului. În urma altercaţiilor, au decedat trei persoane: Valeriu Boboc, Eugen Ţapu şi Ion Ţâbuleac. Alte câteva sute de persoane au fost rănite.
După alegerile parlamentare din 29 iulie, deputaţii AIE au dispus formarea unei alte comisii pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie. Mai multe persoane, printre care ex-ministrul de Interne Gheorghe Papuc şi fostul comisar general Vasile Botnari, sunt anchetate din cauza neglijenţei în serviciu. (jurnal.md)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)