Viceprimarul Nistor Grozavu, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Programul şedinţelor de judecată

Viceprimarul Nistor Grozavu, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această dimineaţă. Procurorii au cerut în instanţă arest la domiciliu din motiv că Grozavu ar fi colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii despre modul în care era organizată licitaţia şi beneficiarii schemei, scrie jurnal.md.

Dosarul a fost deschis în legătură cu existenţa unor bănuieli rezonabile că viceprimarul ar fi semnat contractul fără aprobarea acestuia de către Consiliul Municipal Chişinău. Şedinţele vor avea loc la Judecătoria Buiucani la orele: 10.30, în cazul unui agent economic, judecătorul Niculcea; la 11.00 în cazul a doi agenţi economici, judecătorul Răţoi; la 12.30, va avea loc şedinţa de judecată în cazul şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii, Igor Gamrețchi, judecătorul Niculcea. Ora nu este stabilită, deocamdată, pentru omul de afaceri Alexandr Pincevschi şi fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco.

Precizăm că Nistor Grozavu a fost reţinut acum două zile în dosarul parcărilor cu plată din capitală. În biroul acestuia au fost efectuate mai multe percheziţii, iar ofiţerii CNA au ridicat mai multe acte şi obiecte. În iulie 2015, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei mun. Chişinău a anunţat iniţierea licitaţiei privind organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată în capitală.

Conform datelor anchetei, cerinţele obligatorii au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6.000.000 de tranzacţii de parcare în ultimii trei ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de cinci oraşe in ultimii doi ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare – nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)