Viceministru bănuit de instigare la abuz în serviciu

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a chemat ieri să dea declaraţii mai mulţi oficiali. După-amiază, viceministrul Eduard Bănăruc (foto) a compărut în faţa oamenilor legii. Acestuia i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de instigare la abuz în serviciu, în dosarul lui Nicolae Vicol, suspectat, la rândul lui, de acte de corupţie şi de faptul că ar fi pus la cale interceptarea unor convorbiri telefonice.

„Procurorii CNA mă consideră bănuit, eu nu”, a declarat pentru JURNAL de Chişinău Eduard Bănăruc, viceministru al Cancelariei de Stat. Amintim că ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au găsit, în timpul percheziţiilor de vineri, în biroul funcţionarului 40 mii de dolari, o mie de euro şi 24 de mii de lei.

Funcţionarul susţine că banii îi aparţin şi au fost adunaţi de la nunta sa, precum şi de la cumetria fiicei. „Îi ţineam în safeul din oficiu, pentru că, până vineri, consideram că este un loc sigur”, ne-a mai comunicat Bănăruc.

Acesta a menţionat că aduna bani pentru o intervenţie chirurgicală a mamei sale în afara RM. „Acţiunile CNA au ca scop denigrarea persoanei mele şi a instituţiei în care activez. Acestea sunt o comandă politică”, menţionează Eduard Bănăruc.

Avocatul său a depus ieri o plângere la Procuratura Generală în care solicită să fie investigată legalitatea acţiunilor CNA şi direct a acţiunilor şefului de direcţie, Bogdan Zumbreanu.

Pe de altă parte, Viorel Chetraru, şeful CNA, a declarat ieri, în cadrul unui briefing, că nu poate fi vorba de comandă politică. „Totul ar fi început odată cu instrumentarea cazului penal împotriva lui Nicolae Vicol. În acest dosar urmează să fie audiate persoane cu înalte funcții în stat, pe care de altfel le bănuim de acte de corupție”, a declarat Chetraru.

Marina LIŢA

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)