Viaţa în direct

Au mai rămas şapte zile până la lansarea Jurnal TV, prima televiziune de ştiri din Republica Moldova. Acum aproape doi ani, la apariţia în premieră a televiziunii pe internet Jurnal TV, foarte multă lume privea cu scepticism iniţiativa lui Val Butnaru, pe atunci director al ziarului Jurnal de Chişinău. Astăzi însă cârcotaşii sunt puşi în faţa faptului împlinit – începând din 5 martie 2010, telespectatorii abonaţi la orice reţea de cablu din R. Moldova vor putea să vizioneze, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, jurnale de ştiri, emisiuni distractive şi informative realizate de Jurnal TV.
Iniţial, echipa Jurnal TV era formată din trei reporteri, doi operatori şi un editor de imagine, ştirile fiind plasate doar pe internet. Reporterii Jurnal TV erau prezenţi la cele mai importante evenimente politice, sociale, economice şi culturale, iar ştirile erau plasate operativ pe site.
„La evenimentele din aprilie 2009 reporterii noştri erau prezenţi în focarul acţiunilor zi şi noapte, îndurând nevoi şi dureri. Imaginile noastre au fost preluate de televiziunile din România, precum şi de posturi tv precum Euronews, BBC sau Al Jazeera”, îşi aminteşte Serge Zănoagă, director producţie Jurnal TV.
În vara anului 2009, au demarat activităţile de lansare a televiziunii pe sticlă. Televiziunea a fost cumpărată de compania germană Reinstein Media Management Company care a investit 5 milioane de euro în acest proiect. Astfel, astăzi Jurnal TV, prima televiziune de ştiri din R. Moldova, dispune de o echipă de profesionişti care va informa operativ, obiectiv şi echidistant telespectatorii.
The following two tabs change content below.