Viaţa în direct

TV // Ştiri despre oameni şi pentru oameni

Jurnal TV, prima televiziune de ştiri din Republica Moldova, poposeşte astăzi în casele moldovenilor cu cele mai bune buletine informaţionale. Acestea vor avea cei mai buni editori-prezentatori. Ei spun că vor fi alături de telespectatori 24 de ore din 24 şi îi vor ţine la curent cu ultimele evenimente care au avut loc în ţară şi peste hotare. Sunt o echipă tânără care va prezenta despre oameni şi pentru oameni.

Stela Bodiu

Activitatea în domeniul jurnalismului am început-o pe băncile facultăţii când am fost angajată în calitate de coordonator TV la Agenţia Media „IMPACT”. În cadrul organizaţiei respective, am realizat o serie de reportaje, spoturi publicitare şi filme documentare pe tematică politică şi socială. Am contribuit la realizarea training-urilor pentru posturile locale de radio şi televiziune. Ca rezultat, împreună cu ceilalţi colegi de la Agenţie, am fost coautor al ghidului „Bazele relaţiilor cu mass-media”, carte ce a ajuns pe masa jurnaliştilor şi a funcţionarilor publici de nivel local. Am fost redactor-prezentator la departamentul Ştiri de la televiziunea publică „Moldova 1”.

Pentru mine, televiziunea reprezintă mediul în care îmi doresc să evoluez şi să devin un adevărat profesionist. Am participat la concursul organizat de Jurnal TV şi fac parte astăzi din familia Jurnal Trust Media. Mă mândresc cu acest fapt, pentru că sunt sigură că Jurnal TV va fi o televiziune care va promova ştiri despre oameni şi pentru oameni. Este o televiziune cu jurnalişti tineri care au o gândire modernă, fapt ce îi va permite să fie mereu Prima Televiziune de Ştiri din Republica Moldova.

Dana Ciobanu

Sunt absolventă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, iar actoria este profesia care mă reprezintă. Însă din primul an de facultate, am optat pentru teatru şi jurnalism. Din acest motiv, de aproape cinci ani, am făcut şi jurnalism radio, fiind editor prezentator ştiri la „Radio 7”, „Наше радио” şi „Love radio”.

Jurnal TV este o provocare pe care o vreau de durată. Îmi doresc ca prima televiziune de ştiri din Republica Moldova să fie o sursă de informare indispensabilă şi realizez că acest lucru depinde şi de mine. Sunt sigură că Jurnal TV va porni cu dreptul în seara de 5 martie, căci în spatele ecranelor munceşte o echipă pusă pe treabă.

Vasile Luchianu

Sunt absolvent al Facultăţii de Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat. Însă în momentul în care mi-am luat diploma, aspiraţiile romantice mi s-au domolit. Doream să mă implic în viaţa publică a ţării mele, însă nu vroiam să mă asociez niciunui partid politic.

După absolvirea facultăţii, am avut mai multe joburi care nu aveau nimic comun unul cu altul, însă din toate am învăţat câte ceva. Într-o zi de septembrie 2009, după câteva zile de frământări, am bătut la uşa redacţiei Jurnal TV înarmat cu vreo şapte articole de ziar semnate de mine în perioada de liceu şi studenţie şi cu multe speranţe.

Consider că facem ceva cu adevărat unic pentru Republica Moldova şi mai mult decât orice îmi doresc ca într-o bună zi Jurnal TV să aibă un impact puternic şi benefic asupra ţării noastre.

Andrei Mandeş

Jurnal TV este al treilea post de televiziune la care activez. Debutul meu de la Moldova 1 a fost mai mult o provocare pe care am acceptat-o la îndemnul dascălilor mei de la facultate Ala Mândâcanu şi Valentin Bălan. Anume ei mi-au sugerat că oricare ar fi situaţia din Dealul Schinoasei, voi avea nevoie de o trambulină de lansare.

Am ales jurnalismul deşi am studiat muzica şi, până în prezent, nu am avut regrete pentru pasul pe care l-am făcut acum şapte ani. La Jurnal TV am venit în octombrie şi îmi fac planuri mari pentru viitorul meu. Cred că vom reuşi să creştem împreună cu toată echipa şi vom aduce în casele oamenilor ştiri obiective despre ei şi pentru ei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)