Vezi ce jucători înrudiţi merg la CM din Africa de Sud!

Fotbalul, o afacere în familie. Mai mulţi jucători care merg în Africa de Sud îşi vor întâlni fraţii, taţii sau verii în calitate de coechipieri sau adversari. Cel mai interesant exemplu este cel al fraţilor Boateng, Jerome şi Kevin-Prince, care joacă pentru naţionale diferite. Ambii s-au născut la Berlin, primul a ales să îmbrace tricoul Germaniei, în timp ce Kevin-Price s-a orientat spre naţionala Ghanei, ţara de origine a tatălui său.

Există însă şi selecţionate în care jucătorii înrudiţi luptă pentru aceeaşi cauză. Coasta de Fildeş îi are pe fraţii Kolo şi Yaya Toure, Japonia este reprezentată de fraţii Kengo şi Shunsuke Nakamura, Honduras-de Johnny şi Wilson Palacios, în timp ce pentru Paraguay joacă fraţii Diego şi Edgar Barreto.

Rude ceva mai îndepărtate găsim în naţionalele Sloveniei şi Camerunului. În prima evoluează verii Samir şi Jasmin Handanovic, în timp ce unchiul Rigobert şi nepotul Alexandre Song joacă pentru naţionala „leilor neîmblânziţi”. Maradona va încerca să câştige trofeul ajutat de ginerele său, Kun Aguero, o situaţie asemănătoare fiind şi la naţionala Olandei, unde Van Bommel este sub comdanda socrului său, antrenorul Van Maarwijk.

Sunt şi doi părinţi care şi-au luat fii în Africa de Sud. Bob Bradley, antrenorul Statelor Unite, l-a convocat şi pe fiul său, Michael. Aceştia vor întâlni în grupă o situaţie similară: selecţionarul Slovaciei, Vladimir Weiss, l-a inclus în lotul de „23” şi pe fiul său.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)