Vettel vs. restul lumii!

Noul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 tinde să se transforme într-un duel între Sebastian Vettel şi restul lumii. Pilotul german şi-a trecut duminică în cont, la Sepang, al doilea succes al sezonului, din tot atâtea curse, după ce tot el plecase din pole-position.

O vorbă devenită deja celebră în sport, „este greu să ajungi în vârf, dar şi mai greu să te menţii acolo”, este contrazisă de Vettel. Pe cât de greu şi-a adjudecat cununa cu lauri în sezonul precedent, pe atât de tare a pornit în ediţia din acest an a CM de Formula 1. Calendarul competiţional este abia la început, dar Vettel şi-a dat deja „arama” pe faţă în cele două curse de până acum: două pole‑position şi tot atâtea victorii.

 

Germanul a dominat cu autoritate cursa de la Sepang, chiar şi fără a se folosi de mult discutatul sistem KERS. „Este o plăcere să fiu în fiecare weekend alături de voi. Vă iubesc!”, a exclamat germanul imediat după ce a trecut linia de sosire într-o discuţie radio cu mecanicii echipei Red Bull. Vettel are acum maximum de puncte în clasament, unde s-a desprins deja la 24 de lungimi (!) de Button, cel care a terminat pe locul secund în Malaysia. Locul trei în etapă a fost luat de un alt german, Nick Heidfeld.

 

Clasament MP Malaysia

1. Vettel (Red Bull)

2. Button (McLaren)

3. Heidfeld (Renault)

4. Webber (Red Bull)

5. Massa (Ferrari)

6. Alonso (Ferrari)

7. Kobayashi (Sauber)

8. Hamilton (McLaren)

9. Schumacher (Mercedes)

10. Di Resta (Force India)
Clasament general

1. Vettel 50

2. Button 26

3. Hamilton 22

4. Webber 22

5. Alonso 20
Clasament echipe

1. Red Bull 72

2. McLaren 48

3. Ferrari 36

4. Renault 30

5. Sauber 6