Veşti proaste pentru şoferi

protest masini2.f.nadea roscovanu

Pentru a majora veniturile la bugetul de stat, opinează experţii auto, Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să introducă unele modificări în Codul Contravenţional. Dacă până acum şoferii aveau posibilitatea să achite doar jumătate de amendă în primele 72 de ore, după ce modificările respective vor intra în vigoare, aceştia nu vor beneficia de reducere.

În schimb, dacă vor achita amenda în 72 de ore, nu vor primi puncte de penalizare. După cum informează Ministerul Afacerilor Interne, şoferii care îşi vor parca maşinile în locurile interzise vor achita 200 de lei. Cei care vor fi reţinuţi vorbind la telefon şi fără centură de siguranţă vor fi obligaţi să plătească 300 de lei. Conducătorii auto care vor depăşi viteza legală vor scoate din buzunar între 400 şi 1000 de lei. În plus, termenul în care este cercetat un dosar administrativ a crescut de la 3 luni la 12 luni.

Denis Josanu, autoexpert.md, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că unicul motiv al acestor prevederi este de a aduna cât mai mulţi bani în buget din buzunarele şoferilor. „Să nu uităm că nu doar amenzile au crescut, dar şi taxele pentru drumuri. Chiar şi în România, şoferii beneficiază de anumite reduceri la achitarea taxelor, în Republica Moldova totul este invers”, menţionează expertul.

Modificările vor intra în vigoare doar în cazul în care vor fi adoptate de Parlament.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)