Veris vs Dacia Chişinău, meciul etapei

centralSheriff îşi va putea întări poziţia de lider în meciul cu Rapid Ghidighici, care se confruntă cu probleme financiare

În acest sfârşit de săptămână, se vor disputa meciurile din cadrul etapei a XIV-a a Diviziei Naţionale la fotbal. Meciul etapei va fi jucat la Vadul lui Vodă, unde FC Veris o va găzdui pe Dacia Chişinău. Liderul campionatului, Sheriff Tiraspol, îşi va putea întări poziţia de lider în meciul cu Rapid Ghidighici, care se confruntă cu probleme financiare.

Meciurile de sâmbătă vor începe la aceeaşi oră. La Ghidighici, campioana Sheriff Tiraspol va fi găzduită de FC Rapid. Echipa din Ghidighici se confruntă cu probleme mari în interiorul clubului. Din cauza datoriilor faţă de jucători, Rapid a fost pentru a doua oară depunctată cu un punct, riscând să fie retrogradată într-o divizie inferioară.

Sheriff ar putea profita de această criză a formaţiei din Ghidighici şi ar putea acumula încă trei puncte importante în cursa pentru locul întâi, mai ales că, în ultima etapă, tiraspolenii au surclasat-o pe FC Veris cu scorul de 3-0.

Într-un alt meci, care va avea loc la Orhei, una dintre revelaţiile actualului sezon, FC Costuleni va juca contra Olimpiei Bălţi. În ultimele cinci partide, elevii lui Lilian Popescu au obţinut patru victorii şi au suferit o înfrângere la limită.

Pe moment, FC Costuleni se află pe poziţia a treia în clasament, având acelaşi număr de puncte cu FC Veris şi FC Tiraspol. Bălţenii, la rândul lor, după treisprezece etape, au acumulat doar opt puncte şi se află în zona de retrogradare.

Derby fără antrenorii principali

Meciul etapei se va juca la Vadul lui Vodă, la Centrul de Pregătire a selecţionatelor, între FC Veris şi Dacia Chişinău. În acest meci, finalista cupei din sezonul trecut va fi condusă de la marginea terenului de un antrenor nou. După înfrângerea cu Sheriff, tehnicianul echipei Dănuţ Oprea şi-a dat demisia, menţionând că este „cea mai bună decizie” în acest moment.

În meciul din şaisprezecimile cupei, care a avut loc pe 30 octombrie, Veris a fost condusă de la marginea terenului de secundul lui Oprea, Eugen Molovata. La rândul său, Dacia, de asemenea, nu-l va avea la marginea terenului pe Igor Negrescu. Antrenorul principal al lupilor galbeni a fost suspendat pentru şase etape după ce a intrat pe teren şi a ofensat arbitrul în meciul cu FC Tiraspol. În meciul din etapa precedentă, Dacia a fost condusă de la margine de patronul echipei, Adlan Şişhanov. Veris se află pe locul doi în campionat, având cu un punct mai mult decât Dacia.

Cel de-al patrulea meci de sâmbătă prezintă mai puţin interes pentru microbişti. În această partidă vor juca două echipe care se află la coada clasamentului. Dinamo-Auto va găzdui, la Ternovca, formaţia Speranţa-Crihana Veche. Potrivit unor surse, jucătorii de la Speranţa nu au primit până acum niciun ban, transmite site-ul www.sport1.md. În semn de protest, jucătorii nu vor să facă deplasarea pentru meciul din această etapă. Dinamo-Auto se poate bucura de aceste circumstanţe, deoarece astfel ar putea obţine uşor trei puncte şi s-ar putea distanţa de zona de retrogradare.

Etapa se va încheia duminică, cu meciurile FC Zimbru – FC Academia şi FC Tiraspol – FC Milsami. După două egaluri în derbiurile cu Sheriff şi Dacia, galben-verzii vor avea ocazia să ia cele trei puncte în meciul cu ultima clasată a campionatului. Iar în celălalt meci, FC Tiraspol va juca cu Milsami, care îşi revine după criza din ultima vreme în care şi-a pierdut antrenorul principal. Meciurile de sâmbătă vor începe la ora 14:00, iar cele de duminică, la ora 17:00.

CLASAMENT

1. FC Sheriff – 32 de puncte, 2. FC Veris – 25 de puncte, 3. FC Costuleni – 25 de puncte, 4. FC Tiraspol – 25 de puncte, 5. FC Dacia – 24 de puncte, 6. FC Milsami – 21 de puncte, 7. FC Zimbru – 21 de puncte, 8. FC Rapid – 13 puncte, 9. FC Dinamo-Auto – 11 puncte, 10. FC Olimpia – 8 puncte, 11. FC Speranţa – 8 puncte, 12. FC Academia – 4 puncte.

Diego Gherman

 

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)