Venezuela ne-a umilit; Urmează revanşa cu El Salvador?

Naţionala RM condusă de Ion Caras nu a putut strica sărbătoarea conaţionalilor lui Hugo Chavez, care au venit în număr mare la stadion. Moldovenii au pierdut cu un categoric 4-0. Soarta meciului ar fi putut fi alta dacă atacanţii Gheorghe Ovsianicov şi Igor Picuşciac ar fi marcat în primele minute ale meciului, când au ieşit singuri cu portarul Venezuelei.

Vitalie HADEI

Caras a dat vina pe umiditatea de 80% şi oboseala acumulată, dar îşi asumă eşecul, promiţând că, în meciul de sâmbătă cu El Salvador, echipa sa îşi va lua revanşa.

Chiar dacă au întâlnit un adversar „exotic”, în opinia lor, fanii naţionalei Venezuelei au venit în număr mare la stadionul „C.T.E. Cachamay”, cu o capacitate de 42 de mii de locuri. Nu mai puţin de 25 de mii de suporteri, îmbrăcaţi cu toţii în roşu, scandând numele favoriţilor lor. Întrebat de un reporter de la Chişinău cu ce scor se va termina meciul, Alfredo, un suporter al Venezuelei, a spus că va fi 2-0. La puţin timp, a început meciul cu intonarea imnurilor naţionale ale celor două state. „Limba noastră” s-a auzit foarte încet, în schimb, imnul Venezuelei a fost dat la maximum de s-a auzit prin toată vecinătatea impunătoarei arene. A fost primul semn că gazdele încearcă să intimideze adversarul venit de la mii de km.

Tricolorii au ratat, iar venezuelenii au marcat

Pronosticul lui Alfredo s-ar fi putut adeveri chiar din primele minute ale meciului, doar că cei care ar fi putut marca au fost tricolorii noştri. Deja în minutul trei, Gheorghe Ovsianicov a preluat un balon de la mijlocul terenului, a trecut trei adversari, a intrat în combinaţie cu Picusciac, care i-a oferit o pasă, şi a ieşit singur cu portarul, însă fostul atacant al Olimpiei Bălţi a şutat din 17 metri în braţele portarului.

Cei din tribune au respirat uşurat. Ai noştri au rămas în avanposturi după această ocazie rarisimă, iar Picuşciac a fost scos de Covalciuc singur cu portarul, însă, în cele din urmă, atacantul FC Krasnodar l-a ochit din nou pe portarul venezuelean. Era minutul 13, dacă cei doi atacanţi trimişi de Caras în teren ar fi avut inteligenţa necesară şi ar fi marcat, rezultatul meciului ar fi putut fi altul.

Venezuelenii s-au trezit repede din amorţeală şi s-au instalat confortabil în jumătatea noastră de teren, doar că nu l-au putut învinge pe căpitanul Stanislav Namaşco. Când echipele se pregăteau să intre la cabine, mijlocaşul Seijas şi-a încercat norocul de la 35 de metri. Mingea trimisă cu putere a muşcat un pic gazonul chiar în faţa lui Namaşco şi s-a dus în vinclu.  1-0! Tribunele şi comentatorii meciului erau în delir. Unul dintre comentatori a strigat GOOOOOLLLL nu mai puţin de două minute.

Golovatenco visătorul

Jucătorii au ieşit de la cabine, iar comentatorii postului de televiziune nu au reuşit să-şi tragă aerul bine că au fost nevoiţi din nou să strige GOOOLLL (50). Visătorul Victor Golovatenco l-a scăpat din marcaj pe J. Rondon care a marcat din trei metri. Gazdele au zburdat pe teren după 2-0 şi au reuşit din nou să marcheze prin Vizcarrondo (54), care l-a depăşit pe Golovatenco la un duel aerian şi a făcut 3-0. Gazdele au rămas în atac, iar nefericitul Victor Golovatenco l-a scăpat din nou din marcaj pe „prietenul” său, Rondon. Scorul ar fi putut lua proporţii, însă gazdele şi-au permis să rateze două ocazii clare pe final de meci.          

Caras: „Cu El Salvador vom juca altfel”

Selecţionerul a fost foarte supărat de acest rezultat, mai ales că echipa sa a jucat bine în prima repriză şi ar fi putut chiar conduce. „Am luat primul gol la cabine, cum se spune. Au urmat apoi două goluri rapide şi totul s-a terminat. Nu vreau să mă îndreptăţesc, dar umiditatea sporită şi fusul orar ne-a jucat festa. Totodată, dacă aş fi avut la dispoziţie echipa de bază, cu siguranţă că ar fi fost alt rezultat. Avem la dispoziţie două zile de recuperare, sper că în meciul cu El Salvador vom arăta alt joc”, a punctat Caras.

Doar după câteva ore după meciul cu venezuelenii, echipa RM s-a îmbarcat în avionul de pe cursa Puerto Ordaz-Caracas, ca ulterior să ia alt avion – Caracas-Atlanta şi Atlanta-Dallas.

El Salvador a remizat cu Noua Zeelandă

Naţionala El Salvadorului, care va întâlni sâmbătă echipa R. Moldova, a jucat pe 23 mai la Houston (SUA) în compania selecţionatei Noua Zeelandă. Adversarii de mâine ai tricolorilor au remizat, scor 2-2, acum îi va întâlni la Dallas pe moldoveni.