Vendeta femeiască

RĂZBUNARE // Un bărbat a fost şocat să afle că fosta sa soţie ar fi fost dispusă să plătească peste 80 de mii de lei ca să fie omorât el şi presupusa lui concubină

Veaceslav Podgurschi, 47 de ani, din Târnova, Edineţ, a sărbătorit în aceste zile nu doar Învierea Domnului, ci şi faptul că a rămas în viaţă. Fosta soţie a acestuia nu s-a zgârcit să scoată din buzunar 5000 de euro (circa 80 de mii de lei) pentru a plăti un ucigaş care să-l omoare pe el şi pe cea despre care credea că i-ar fi concubină. Femeia care a pus la cale omorul s-a întors recent din Italia, unde lucrează de opt ani. La întâlnirea cu presupusul asasin, i-a solicitat acestuia ca cei doi să fie ucişi în casele lor, însă, pe rând: Veaceslav Podgurschi – după Paşti, prin asfixiere cu o sacoşă, iar presupusa concubină să fie arsă de vie până la sărbători.

A solicitat să audă înregistrarea strigătelor de durere ale femeii. Planul diabolic al fostei soţii a fost dejucat de oamenii legii care, aflând că femeia caută un asasin, au infiltrat un agent. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fosta nevastă a fost reţinută în momentul în care transmitea 2500 de euro pentru omorul femeii şi schema casei în care locuia fostul ei soţ.

Conform planului fostei soţii, Veaceslav Podgurschi urma să fie omorât şi abandonat pe o cărăruşă care ducea spre WC-ul din curte. „Intraţi liber noaptea. Bateţi la uşă sau, dacă forţaţi un pic geamul cu cuţitul, puteţi sări pe fereastră. Luaţi-l în sarai… După ce vă faceţi treaba, este o cărăruşă care duce spre WC. Şi lăsaţi-l acolo… chipurile, s-a înăbuşit în timp ce mergea… Aşa să fie uman… normal”, sunt, conform filmărilor difuzate de MAI, cuvintele femeii adresate ucigaşului.

Se pregăteau de nunta fiului

Veaceslav Podgurschi a fost şocat să audă de la oamenii legii ce punea la cale fosta soţie. Se pregăteau de căsătoria fiului mai mare. „Azi puteam să nu mai fiu în viaţă. De sărbători, am ciocnit un pahar pentru că mi-au fost prelungite zilele. Mâine suntem chemaţi la Chişinău să depunem mărturii”, ne spune bărbatul. Veaceslav este şofer, fosta soţie – contabilă. Au fost o familie timp de 20 de ani.

Au crescut doi fii şi au construit o casă. „Cu câteva zile înainte de Paşte, ne-am întâlnit cu viitorii cuscri. Fosta soţie a fost în ospeţie joi, eu – vineri. Nu suntem în relaţii tocmai bune, de aceea am evitat să ne întâlnim. Valentina le-a spus că se pregăteşte să plece în Italia. Împreună cu părinţii fetei, am stabilit ziua în care copiii noştri se vor căsători. Acum, fiul e descurajat, se gândeşte să amâne căsătoria”, ne spune bărbatul.

Potrivit acestuia, soţia nu l-a ameninţat niciodată. El este cel care a depus acum cinci ani cererea de divorţ. Soţia, fiind la muncă în Italia, nu s-a prezentat la şedinţele de judecată şi divorţul s-a făcut în lipsa acesteia. A aflat că nu mai sunt o familie când s-a întors în Moldova. Potrivit vecinilor, aflând despre divorţ, femeia a făcut un mare scandal după care s-a aruncat în fântână. A fost scoasă de consăteni. „Am trăit împreună şi momente frumoase. Dar dacă se dezlănţuie, nu se poate stăpâni. Şi-ar fi luat un mare păcat pe suflet, omorând femeia ceea. Nu am nimic cu dna Ina, este sora unui fost coleg de şcoală”, ne mai spune bărbatul.

Nu-şi cunoaşte presupusa rivală

Ina Rusanovscaia, presupusa concubină, care, potrivit planului criminal, urma să fie arsă de vie în casă, este mamă a doi copii – o fată de 17 ani şi un băiat de 15 ani. A fost şocată să afle că cineva îi doreşte o moarte atât de cumplită. „Nu cunosc femeia ceea, nici măcar nu ştiu cum arată. Îl cunosc pe soţul ei, Veaceslav, deoarece se cunoaşte bine cu fratele meu. Nu sunt însă concubina lui, nu ne leagă nimic. Dacă merg la Chişinău, o fac pentru a o privi în ochi”, ne spune Ina, căreia îi dau lacrimile.

Femeia ne povesteşte că a crescut cu greu copiii, divorţând de soţul alcoolic pe când aceştia erau încă mici. „I-am spus fiului meu, Alexandru, despre cele întâmplate. Nu am vrut să audă de la altcineva. Nu am un loc de muncă şi nici ajutor din partea nimănui. E incredibil că cineva poate arunca banii în acest mod…”, ne mai spune femeia care, pe moment, se află în căutarea unui loc de muncă.