Vegan de Moldova // Superfoods

10487725_10152131525741059_110849354_nSuperfoods sau super alimentele. Ce sunt ele și cu ce se mănâncă?

Acest termen a fost popularizat de nutriționistul David Wolfe și se referă la acele alimente care au un conținut foarte bogat în micronutrienţi, vitamine și minerale. Efectul acestora asupra corpului e unul de întinerire, îmbunătățire a funcției imune, creştere a elasticităţii pielii etc. Câteva alimente ar fi: spirulina, pomușoarele goji, suc sau pudră din iarbă de grâu, boabele de cacao crude și altele.

Avem și noi pe meleagurile noastre super-alimente cum ar fi cătina, agrişele, măceşele, merişoarele și scoruşul. Cum le consumăm? Câte puțin, din când în când. Evident, nu putem mânca doar goji cu boabe de cacao și sirop de cătină. Dar adăugând câte puțin din aceste alimente, peste ceva vreme se îmbunătățește simțitor starea fizică și cea psihică. Din proprie experiență: cătina m-a protejat de răceală toamna trecută, iar pudra de iarbă de grâu mi-a întărit părul și unghiile. Aceste produse pot fi cumpărate fie local pe unele site-uri, fie online pe site-urile internaționale. Dar principiul de bază este să ne alimentăm sănătos, cât mai puțin procesat, cu multe crudități și atunci toate alimentele lucrează sinergistic pentru a ne menține tineri și frumoși.

Multe discuții la acest subiect sunt în grupul de facebook Vegan/Vegetarian Moldova.

Daniela Luca