Veaceslav Platon va fi extrădat autorităţilor R. Moldova

platon cu ochii vineti

Judecătoria raională Pecersk din Kiev a satisfăcut demersul procurorilor ucraineni privind reţinerea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon pentru a fi extrădat autorităţilor moldoveneşti, a anunţat unul dintre avocaţii acestuia, Denis Şkiptan.

„Ieri a avut loc audierea în cadrul Judecătoriei raionale Pecersk din Kiev, demersul procuraturii a fost satisfăcut. Instanţa nu a luat din nou în consideraţie faptul că Veaceslav Kobalev este cetăţean al Ucrainei”, a spus Şkiptan.

Potrivit aceluiaşi avocat, judecătorii vor anunţa decizia argumentată la 26 august, precizând că decizia acestora va fi contestată săptămâna viitoare.

Durata maximă a arestului de extrădare este 12 luni. În cazul în care Curtea de Apel va menține în vigoare decizia primei instanțe, pentru extrădarea lui Veaceslav Platon va fi nevoie doar de o verificare de extrădare, adică de o concluzie a Procuraturii Generale.

Controversatul om de afaceri Vea­ce­slav Pla­ton a fost reţi­nut de Ser­vi­ciul de Secu­ri­tate şi Pro­cu­ra­tura Gene­rală din Ucraina în seara zilei de 25 iulie curent, la Kiev.