Veaceslav Platon a fost arestat pentru 40 de zile, perioadă în care va aştepta extrădarea

platon cu ochii vineti

Judecătoria Pecersk a satisfăcut cererea procurorilor privind arestarea milionarului Veaceslav Plaron pentru de 40 de zile, a declarat pentru jc.md avocatul acestuia Gleb Seghida. Avocaţii vor contesta decizia instanţei.

„Am depus o cerere pentru arestul temporar până la obţinerea documentelor necesare din R. Moldova, pentru a confirma vinovăţia unei infracţiuni. Prin urmare, am depus astăzi cererea şi am prezentat toate materialele necesare pentru confirmare”, declarase procurorul Romania Oriniak.

Platon va sta  40 de zile de arest preventiv, timp în care Procuratura ucraineană va aştepta solicitarea de extrădare a suspectului din partea autorităţilor din R. Moldova. „În acest timp, Republica Moldova va pregăti documentele pentru extrădare… Posibil ca cererea de extrădare va ajunge mai rapid, dar este oricum nevoie de timp”, a adăugat procurorul Romania Oriniak.

Avocaţii lui Platon au semnalat încălcările admise de procurorii ucraineni în timpul procesului lui Veaceslav Platon. În afară de prezenţa „ilegală” a consulului R. Moldova la Kiev, Oleg Hâncu, la şedinţa Judecătoriei raionale Pecersk, care s-a desfăşurat în regim închis, avocaţii lui Platon au mai menţionat: „Procurorii se străduiesc cu atâta zel să grăbească procesul încât recurg la tot felul de falsificări făţişe, falsifică actele procesuale, corectând greşelile cu stiloul simplu”, a spus avocatul Gleb Seghida. „Or acest fapt constituie o încălcare procesuală gravă a Codului Penal al Ucrainei”, a adăugat el.

„În plus, anchetatorul care l-a reţinut pe milionarul Platon în centrul Kievului la 25 iunie a plecat în concediu, deşi, conform normelor procesuale, nimeni, în afară de cel care a întocmit actele în timpul reţinerii şi persoanele care le-au semnat (anchetatorul şi avocaţii prezenţi), nu are dreptul să introducă modificări în ele”, a mai semnalat Seghida.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)