Vândut astăzi, muls mâine

Preţurile lactatelor s-au majorat de asemenea Doi mari producători de lactate din ţară – JLC şi Incomlac – au majorat preţurile produselor în medie cu trei la sută, excepţie fac doar îngheţata şi untul. Producătorii spun că scumpirea este determinată şi de introducerea în 2014 a unei taxe pentru achiziţia materiei prime de la persoanele fizice. „Leul este tot mai ieftin în raport cu principalele valute de referinţă: euro şi dolarul american. Prin urmare, toate produsele de import se scumpesc în permanenţă. Cea de-a doua cauză este politica fiscală adoptată de Parlament pentru 2014”, a declarat directorul JLC, Sergiu Puşcuţă. Foto: Nadea Roşcovanu

Un producător de lactate din R. Moldova a modificat termenul de valabilitate la produsele lactate (lapte, chefir, smântână, deserturi de iaurt). Agenţia pentru Protecţia Consumatorului a depistat loturi impunătoare de produse lactate marcate cu data producerii din viitor și altele la care a fost modificat termenul de valabilitate.  

Inspectorii Agenției anunţă că în urma unui control inopinat la un producător și importator de produse lactate din țară s-a constatat că acest producător/importator a modificat termenul de valabilitate pentru 1940 bucăți de brânză cu cheag tare, în valoare de 120.280 lei. Totodată, s-a depistat că alt lot impunător de produse lactate (lapte, smântână, chefir, deserturi de iaurt) – 18800 bucăți, în valoare de 149.532 lei avea indicată data producerii din viitor (5 august), fapt constatat la data de 4 august, curent.

cascaval

Potrivit inspectorilor care au efectuat controlul, valoarea totală a produselor care urmau a fi expuse spre comercializare se ridică la 269.812 lei. Ca rezultat au fost emise prescripții de interzicere a loturilor respective de produse. Pentru încălcările admise, agentului economic îi va fi aplicată o amendă în mărimea valorii produselor depistate cu neconformități, ceea ce constituie suma de 269.812 lei.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului recomandă: Stimați consumatori, vă rugăm să fiți mai atenți atunci când procurați produse lactate. Studiați cu atenție marcarea de pe ambalajul produsului. Informația trebuie să fie clară, corectă și scrisă în limba română. Acordaţi atenție termenelor de valabilitate indicați pe ambalajele de desfacere și la condițiile de păstrare stabilite de producători. Procurați produsele lactate doar din locurile autorizate și curate din punct de vedere sanitar și, întotdeauna, cereți bonul de plată la procurarea produselor.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)