Vămile Sculeni şi Leuşeni sunt percheziţionate de Centrul Naţional Anticorupţie

Moldovenii mai hapsâni la bani străini La descinderile de la punctul de trecere Leuşeni au participat Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura Anticorupţie, Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal, a Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI al României. Potrivit procurorilor, mita pe care o percepeau frontieriştii moldoveni era mai mare decât cea pe care o pretindeau colegii de peste Prut.

Angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie efectuează în aceste clipe un control inopinat la centrele de trecere a frontierei Sculeni şi Leuşeni. Ofițerii și procurorii Centrului Naţional Anticorupţie au întreprins mai multe percheziții la cele două vămi, dar și la domiciliul unor vameși.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, posturile vamale au fost blocate trei ore. Ofițerii și procurorii Centrului au întreprins mai multe percheziții la cele două vămi, precum și la domiciliul unor vameși. Ofițerul de presă al Procuraturii Generală, Maria Vieru, spune că este vorba despre un dosar de corupție. Deşi postul vamal Sculeni a fost deschis, coada imensă de maşini şi camioane persistă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)