Vameşii români au reţinut un cetăţean al RM pentru că a încercat să iasă din UE cu un autoturism radiat din circulaţie

autoturism radiat circulatie lituania sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr din Republica Moldova care conducea un autoturism marca BMW, radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania. „În data de 16 mai 2017, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, Andrei H. din Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Lituania, scrie ziaruldeiasi.ro.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania, din data de 11.05.2017”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre radierea din circulaţie a autoturismului de către autorităţi. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, se specifică în comunicat.