Valeriu Zubco: „Sergiu Mocanu vrea să influenţeze cauza penală a feciorilor săi, iar în spatele lui este PCRM”

„Fostul consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu, nu luptă cu mafia, dar vrea să influenţeze cauza penală pornită în privinţa fiilor săi, Roman şi Adrian Mocanu”, a declarat procurorul general Valeriu Zubco luni, 16 august, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, Sergiu Mocanu denigrează AIE prin declaraţiile sale în plină campanie electorală pentru că ar face jocul PCRM şi al câtorva foşti demnitari de stat, cărora nu le convine reforma în procuratură.

Valeriu Zubco a spus că Sergiu Mocanu a solicitat câteva audienţe în legătură cu cauza penală a fiilor săi care sunt cercetaţi pentru huliganism şi vătămare intenţionată gravă a unei persoane.

„La 22 februarie 2010, ne-a spus că, dacă cauza nu va fi încetată, va folosi alte metode pentru a influenţa hotărârea”, a spus procurorul şi a subliniat că aceste declaraţii ale lui Mocanu nu sunt altceva decât o metodă de a influenţa hotărârea care urmează să fie adoptată în cauza penală menţionată.

Valeriu Zubco a mai spus că în spatele lui Sergiu Mocanu ar sta nişte „păpuşari” care vor să distragă atenţia societăţii de la pornirea unor cauze penale care nu convin unor foşti demnitari, inclusiv reprezentanţi ai PCRM. Este vorba despre urmărirea penală a factorilor de decizie ai „Extremum” SRL care, ilegal, au organizat activitatea unei pieţe din circa 300 de buticuri comerciale, amplasată pe str. Calea Basarabiei nr. 7, precum şi despre iniţierea cauzei penale pe motivul acaparării ilegale a sediului PCRM din strada N. Iorga 11. În viziunea procurorului general, aceste dosare ar ghida acţiunile de denigrare a instituţiilor statului, inclusiv a Procuraturii.

Solicitat de Info-Prim Neo, Sergiu Mocanu a declarat că cere o claritate în cazul dosarului fiilor săi deja de doi ani şi că acţiunile sale „antimafie” nu au nimic în comun cu acel dosar. Fostul consilier prezidenţial mai spune că procurorul ar trebui să îşi dea demisia după ce a citit o declaraţie scrisă de către image makerii controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc care, potrivit lui Mocanu, deţine control în unele instituţii ale statului. (Info-Prim Neo)

The following two tabs change content below.