Valeri Moraru, patronul Rapidului Bucureşti, a cumpărat Zimbru Chişinău

moraru

Omul de afaceri moldovean Valeri Moraru, patronul Rapidului, a cumpărat Zimbru Chişinău. Valeri Moraru, acţionarul majoritar al Rapidului Bucureşti, care a declarat că va continua să sprijine echipa giuleşteană şi în liga a doua, asigurându-i un buget de circa 1,5 mil. de euro în sezonul viitor, a cumpărat şi Zimbru Chişinău.

Moraru, împreună cu alţi oameni de afaceri din Rusia, a pus mâna pe echipa care a terminat pe locul 6 ultima ediţie a Diviziei Naţionale. El l-a desemnat pe fiul său, Octavian, să administreze clubul şi l-a convins pe Ştefan Stoica, fost antrenor la U Craiova, Farul, Gloria Buzau sau Milsami Orhei. În urmă cu o lună, patronul celor de la Rapid a anunțat că formația giuleșteană va avea un parteneriat cu Zimbru Chișinău, iar jucătorii care nu prind primul “11” în România vor merge la formația moldavă.

Zimbru Chişinău are opt titluri de campioană, câştigate între 1992 şi 2000. De asemenea, formaţia moldoveană are în palmares 6 cupe, ultima câştigată în 2014, şi o supercupă (2014). Pe plan european, cea mai mare performanţă într-o competitie a fost o calificare în turul III al Ligii Campionilor. În 1999, Zimbru a pierdut cu PSV Eindhoven, scor 0-2 la general, ratând calificarea în grupele Ligii, pentru ca un an mai târziu să piardă cu acelaşi scor duelul cu Sparta Praga.
Anul trecut, Zimbru a fost învinsă în Play Off-ul Europa League de PAOK, scor 1-4 la general.

Valeri Moraru este originar din Corneşti, r. Ungheni. A făcut un doctorat în pedagogie la Sankt Petersburg, Rusia. El şi soţia sa, Violeta, controlează companiile Perla Covasnei şi Azuga Waters, care au avut în 2012 afaceri cumulate de 73 de milioane de lei. Afacerea Azuga Waters este al doilea business important în care soţii Moraru se implică, ei fiind cunoscuţi în trecut prin intermediul afacerii cu bere Bere Azuga, pe care au vândut-o în 2009 către Ursus Breweries, într-o tranzacţie estimată la 10 milioane de euro.

The following two tabs change content below.