Valentina Naforniță se pregătește de cel mai mare bal din lume

Soprana Valentina Naforniță a fost invitată la Balul Operei de Stat din Viena, unul din cele mai importante evenimente muzicale din lume. Balul vienez din 7 februarie va reuni artiști din Cehia, Slovenia, Rusia, Ucraina, Belarus, Austria. Interpreții vor fi acompaniați de Orchestra Operei din capitala Austriei, condusă de dirijorul Franz Welser-Most.

Valentina Naforniță, originară din R. Moldova, va interpreta la deschiderea balului valsul MusetteiQuando m’en vo” din opera „Boema” („La Bohème”) de Giacomo Puccini. Amintim că solista a debutat la Opera de Stat din Viena anume cu rolul Musettei.

„În rolul său de debut, Valentina Naforniţă arăta de parcă a descins direct dintr-o publicitate a mărcii Dior. A fost aleasă perfect în rolul Musettei, atât vizual, cât şi muzical vorbind”, scrie ziarul Wiener Zeitung.

În stagiunea 2012 – 2013, Valentina Naforniță a cântat în premieră și la Opera La Scala din Milano, interpretând rolul Gildei („Rigoletto” de Verdi). Potrivit intermusica.co.uk, cariera Valentinei a evoluat rapid după ce cântăreața de doar 25 de ani a devenit, oficial, membră a Operei de Stat din Viena, alăturându-se programului pentru tinerii artiști. Pe această faimoasă scenă soprana va lucra în stagiunea curentă și la rolurile Marzelline („Fidelio”), Clorinda („La Cenerentola”) şi Ada („Die Feen”). Ea a mers în turneu în Japonia cu „Nunta lui Figaro” şi „Flautul Fermecat”. În luna aprilie 2013, Valentina va debuta și pe scena Concertgebouw din Amsterdam, o sală de concert cu o acustică miraculoasă.

În următoarea stagiune, Valentina va debuta, de asemenea, la Opera de Stat din Berlin.

De notat că Balul caritabil de la Viena a fost inclus în patrimoniul cultural al UNESCO. Acesta se organizează în fiece iarnă, începând cu anul 1935.

Valentina Naforniță a câștigat în 2011 Marele Trofeu al Concursului de Muzică Clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011, a obținut premii la multe concursuri internaționale.