VIDEO // Valentina Buliga: „Părinţii mei au murit amândoi cu pensia de 500 de lei”. Un cetăţean din sală: „Dacă aţi furat miliarde…”””

buliga

O întâlnire a deputatului PD Valentina Buliga cu locuitorii satului Başcalia, raionul Basarabeasca, s-a terminat cu scandal. Potrivit jurnal.md, mai mulţi participanţi la întrunire i-au reproşat parlamentarului că evită să aducă explicaţii despre frauda bancară şi că a invitat profesorii la discuţii în timpul orelor de muncă. După ce a încercat să se justifice, Valentina Buliga nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a izbucnit în plâns.

Din imaginile trimise redacţiei se vede cum discursul deputatei PD Valentina Buliga este curmat de reproşurile mai multor participanţi la întrunire. „Oamenii aceştia trebuiau să fie la lucru! Stau aici din timpul de lucru, ia uitaţi-vă câţi oameni trebuie să fie la serviciu, învăţătorii trebuie să fie la serviciu. Când erau o sută de mii de oameni acolo în PMAN, de ce nu aţi ieşit să explicaţi oamenilor?! V-aţi ascuns în găuri de şoarece!”, i-au reproşat oamenii.

Câţiva poliţişti au sărit în apărarea deputatei. „Domnule poliţist, ce vreţi dvs.? Ce să ascult? Macaroanele pe care mi le pune pe urechi? Eu sunt sătul de macaroane! Spuneţi-ne tot, care a furat, ce s-a făcut! De ce nu spuneţi despre asta?”, le-au reproşat oamenii poliţiştilor.

Valentina Buliga a încercat să se justifice, iar într-un final, a fost copleşită de emoţii. „Îmi cer mii de scuze pentru emoţii, dar când eşti învinuit de nişte lucruri ce nu te vizează… Mă întreabă de pensie… Părinţii mei au murit amândoi cu pensia de 500 de lei, au muncit şi ei ca şi dvs.”, a spus Buliga. „Păi dacă aţi furat miliarde, de unde vreţi să aibă pensie de 2000 de lei?! Astea sunt lacrimi false!”, i-a reproşat o persoană din sală.

Ofiţerul de presă al PD nu a răspuns la telefon pentru a comenta incidentul. În ultimul timp, criticile se ţin lanţ de reprezentanţii acestei formaţiuni în timpul vizitelor în raioane. Câţiva deputaţi ai PD şi premierul Pavel Filip au fost huiduiţi la Hânceşti şi Nisporeni. De un tratament similar a avut parte şi Marian Lupu, care a fost fluierat şi apostrofat la Ungheni, Nisporeni, Făleşti, Ocniţa, Bălţi, dar şi la Step-Soci, Orhei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)