Valentin Boghean vă îndeamnă să iubiți românește!

 Artistul constată cu regret că adoptăm prea ușor tradiții străine, uitând de ale noastre

Valentin Boghean și membrii band-ului său se pregătesc pentru primul lor spectacol din acest an. E vorba de concertul „De Dragobete”, eveniment devenit tradiție pentru admiratorii creației sale. Și de această dată, muzicienii le pregătesc celor prezenți în sală melodii de dragoste, cântate așa cum doar Valentin Boghean poate să o facă. În ajunul spectacolului, artistul ne-a vorbit despre cum decurg pregătirile, de ce a renunțat la ideea de a se stabili cu traiul în România, dar și care este cea mai recentă bucurie pe care Teodor, băiatul său de trei ani, le-a făcut-o părinților.

„M-a întrebat cineva: `Tu de ce nu cânți de Valentine’s Day?, iar eu i-am răspuns: `Pentru că în fiecare zi când deschid ochii și o văd lângă mine pe doamna mea, îi spun: `Bună dimineața, iubito!` și nu `Good morning, baby!`. Pentru ca Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Și pentru ca mie îmi place cum sună `Dragobetele sărută fetele`. Sigur că femeia mea nu va scăpa nepupată de Valentine’s Day, dar de Dragobete am să o fugăresc, am să o prind, am să o strâng la piept și am să-i cânt. Așadar, îndrăgostiți sau nu, vă așteptăm cu drag pe 24 februarie la concertul nostru. Să fiți iubiți!”, este mesajul pe care-l transmite Valentin Boghean celor pe care-i așteaptă, de Dragobete, la Filarmonica Națională „Serghei Lucheivici”.

Fără promisiuni

Celebrul „Boschetar” și-a obișnuit publicul ca de Dragobete să le dea întâlnire la un spectacol pe care-l pregătește minuțios alături de band-ul său. Solicitat de JURNAL de Chișinău, Valentin Boghean ne-a vorbit cum decurg pregătirile pentru acesta și la ce să se aștepte cei prezenți în sală.

„Nu cred că e cazul să mai caut cu ce să entuziasmez publicul ori ca să-l intrig, pentru că mă consider un muzician format. Nu vreau să schimb niște lucruri la care țin foarte mult, cum ar fi spectacolul de Dragobete. Demult nu am mai organizat un spectacol, însă în curând îi voi aduce omagiu acestei frumoase serbări a iubirii. Observ că avem tendința de a renunța la sărbătorile noastre, îmbrățișând prea ușor altele străine nouă, românilor. Celor care vor fi în sală le spun de pe acum să nu se aștepte la surprize, căci și în cadrul acestui spectacol vom face ceea ce știm noi mai bine: vom cânta dragostea. Așa că dacă vreți să o cuprindeți pe persoana iubită în timp ce noi vă cântăm live, vă așteptăm la concert!”, ne îndeamnă muzicianul, artist complex care poate cânta la orice instrument de suflat, dar şi la chitară.

Răsplătit de public

Valentin Boghean și muzicienii din band-ul său pot fi mândri de faptul că sunt singurii artiști din Republica Moldova la spectacolele cărora biletele se vând ca pâinea caldă. Și de această dată, admiratorii le-au demonstrat cât de dor le era de muzica bună, cumpărând bilete imediat ce acestea au fost puse în vânzare.

„Mă bucură foarte mult faptul că nici nu am reușit să fac bine anunțul despre concertul de Dragobete, că lumea a și început să cumpere bilete. Nu știu, poate că a trecut prea mult timp de când nu am mai organizat un spectacol… Acum, prin intermediul JURNALULUI, aș vrea să le transmit celor pentru care cânt că le sunt extrem de recunoscător pentru că-mi sunt alături, că apreciază ceea ce fac alături de band-ul meu”, susține „Bregovici de Moldova”.

Despre Teodor

În urmă cu patru ani, Valentin Boghean se căsătorea cu Violeta, iar acum trei ani cei doi au devenit părinții unui băiețel pe care l-au numit Teodor. Este un bărbat fericit, iar pentru că nu vrea să stea departe de familie, îi ia cu el la spectacole ori de câte ori trebuie să plece în deplasare.

„Teodor e flăcău deja – are trei ani! Iar cea mai mare bucurie pe care ne-a făcut-o e că merge la grădiniță. S-a integrat foarte bine în colectiv, iar noi, părinții, profităm de faptul că acum avem timp liber. E un băiat dulce și îl iau cu mine oriunde m-aș duce: în studio, la înregistrări, la spectacole, în deplasări. Copilul ne-a schimbat foarte mult pe amândoi, iar venirea lui pe lume a fost asemeni unei avalanșe de emoții, mai ales că atunci când am devenit tată trecusem bine de 20 de ani”, susține artistul.

Despre Violeta

Cât despre Violeta, ne-a mărturisit că de când și-au oficializat relația, sentimentele dintre ei au devenit și mai puternice. Artistul, romantic fiind, nu așteaptă o sărbătoare anume pentru a-i spune soției cât de mult o prețuiește.

„Însă noi iubim românește și petrecem de Dragobete. Vrem ca și copilul nostru să se obișnuiască cu sărbătorile noastre, nu cele împrumutate. Violeta este prezentă la toate spectacolele mele și mă însoțește oriunde-aș merge. Suntem mereu împreună, iar acum, mai nou, îl luăm și pe Teodor cu noi. Orice bărbat, dacă o vede pe Violeta, își dă seama de ce m-am lăsat cucerit de ea: e frumoasă și deșteaptă. Nu o să dau amănunte despre cum a început povestea noastră de dragoste – nu am vorbit despre viața mea personală până acum, nu am s-o fac nici de acum încolo”, ne-a spus artistul.

De ce nu mai vrea să se mute în România

În februarie, Valentin Boghean, alături de chitariștii Viorel Burlacu și Paul Arva, va susține un spectacol la București. Îi merge din ce în ce mai bine dincolo de Prut, iar dacă acum doi ani ne declara că a decis să se mute cu traiul definitiv în România, între timp și-a schimbat decizia.

„Am decis: nu mă voi muta cu traiul în România. M-am răzgândit după ce în calea band-ului nostru a apărut un om nou – Alexei Baraboi. Am semnat cu el un contract, el devenindu-ne impresar și investitor. Facem echipă bună, iar starea de lucruri a început să se schimbe în bine. Însă despre aceste lucruri vă voi vorbi mai multe la timpul potrivit. Nu am renunțat la piața românească și o să muncim ca să ne facem un loc în lumea muzicii și dincolo de Prut. Dacă nu era Alexei Baraboi, la sigur nu renunțam la ideea de a mă stabili cu traiul definitiv în România”, ne-a mai spus Valentin Boghean.

Lena NEGRU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)