Valencia, cu V de la Vettel!

Vettel a condus de la cap la coadă Marele Premiu al Europei şi are 77 de puncte avans în clasamentul general. Astfel, germanul a reuşit a şasea victorie în opt curse din acest sezon în Formula 1, după o cursă fără emoţii la Valencia. Diferenţa de puncte din clasamentul general anunţă o încheiere prematură a luptei pentru titlu.

77 de puncte are avans Vettel la general după cursa de duminică, adică aproximativ echivalentul a trei victorii! Cu alte cuvinte, oricine mai visează la titlu trebuie ca în următoarele 11 curse să obţină trei victorii fără ca Vettel să ia vreun punct! Şansele să se întâmple acest lucru la superioritatea pe care o arată Vettel sunt ca şansele unei curse foarte spectaculoase la Valencia. De la nebunia pe ploaie în Canada, la banalul însorit de la Valencia a fost doar un pas.

 

Eşecul lui Vettel în runda trecută s-a dovedit o simplă greşeală, duminică câştigând fără ca vreun adversar să-i pună probleme măcar un moment, cu aproape 11 secunde în faţa lui Fernando Alonso.

 

Vettel n-a avut emoţii nici la start, unde ochii s-au mutat pe ezitările piloţilor McLaren. Hamilton, plecat al treilea, a fost depăşit de ambele Ferrari, mai mult curios cu Massa în faţa lui Alonso. Spaniolul a revenit însă, şi-a depăşit coechipierul şi a început cursa de urmărire a celor de la Red Bull. Publicul local s-a aflat în pragul delirului în turul 20, când Alonso l-a depăşit pe Webber, iar în faţă urma să-i apară teoretic Vettel. Miracolul s-a terminat însă acolo. Prea încet faţă de lider, Alonso s-a mulţumit cu locul al doilea, în timp ce Vettel se îndreaptă, la 23 de ani, spre al doilea titlu mondial consecutiv şi o altă serie de recorduri călcate în picioare.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)