Val Butnaru: „Plahotniuc acţionează cum vrea, iar autorităţile tac”

Preşedintele Jurnal Trust Media, Val Butnaru, e dezamăgit de faptul că actuala guvernare nu vrea să intervină în scandalul „Mocanu-Plahotniuc”, iar controversatul om de afaceri îşi permite să acţioneze în judecată presa care reflectează obiectiv acest caz.

Potrivit lui Butnaru, care a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV, Plahotniuc vrea să închidă gura presei libere, iar actuala guvernare, în care lumea şi-a pus foarte multe speranţe, nu intervine. „Autorităţile spun că nu intervin şi că justiţia să-şi spună cuvântul, iar asta ar însemna că Vlad Plahotniuc are cale liberă să acţioneze cum vrea. Noi nu ne vom lăsa intimidaţi şi vom duce până la capăt această campanie”, a spus preşedintele Jurnal Trust Media.

Jurnalistul a precizat că pe timpul comuniştilor nu se întâmpla ca un singur om să acţioneze în asemenea hal.

De asemenea, Val Butnaru a menţionat că e dezamăgit şi de atitudinea fostului deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vitalie Nagacevschi, care este avocatul lui Plahotniuc. „Cel care ne-a apărat şi cu ajutorul căruia am câştigat dosare la CEDO, acum atacă presa. Încep deja să uit numele acestui avocat”, a mai adăugat Butnaru.

De menţionat că premierul Vlad Filat a spus că nu vrea să intervină în acest „măcel”, care are la bază interese economice. Şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu a spus că organele de anchetă şi justiţia trebuie să-şi spună ultimul cuvânt.

În altă ordine de idei, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, îi sfătuieşte pe omul de afaceri Vlad Plahotniuc să nu se judece cu presa, deoarece nu va avea sorţi de izbândă. „Tuturor celor cu care am avut ocazia să discut acest subiect le-am făcut următoarea recomandare, valabilă în 90% din cazuri: „nu vă judecaţi cu presa”, a scris Tănase pe blogul său. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Butnaru Val

Butnaru Val

Butnaru Val

Ultimele articole de Butnaru Val (vezi toate)