Văduvoiul cu draci

MUIERATIC // Cu atâtea femei harnice, Constantin a reuşit să-şi pună gospodăria la cale

Constantin a rămas văduv de tânăr, cu doi copii şi casa neterminată. A reuşit să-şi clădească podul şi, cu banii care i-au mai rămas, şi-a îngropat nevasta. A căzut femeia în fântână. Pesemne că se plecase prea tare ca să umple căldarea şi s-a dus sărmana în gol. Au găsit-o spre seară, când oamenii au pornit a veni să ia apă. Constantin nu aveau nici 40 împliniţi la vremea ceea, iată aşa a rămas cu nevoi mari în gospodărie.

Fetiţa, Irinuca, a împlinit opt anişori, iar Sănduţ – cinci. Trăiau în casa bătrânească a părinţilor. Acoperişul curgea, peretele din spate era pe ducă, nu avea gard… Într-un cuvânt, dacă se leagă nevoile de capul tău, deschide poarta, Constantine, că ţi-o rup! Ei bine, un an de zile a luptat singur, apoi a rugat-o pe mamă-sa să-i găsească o femeie ca să poată duce gospodăria împreună.

O relaţie lâncedă

În scurt timp, o verişoară de-a lui, măritată în alt sat, l-a invitat la ea să-i arate mireasa. Era plăcută la chip femeia ceea, deşi cam trecuţică şi ea. Pesemne că, în satul lor, s-a terminat lumea bărbaţilor şi a trebuit să sară gardul la vecini. S-au plăcut, s-au învoit şi uite că, la o săptămână, în ograda lui Constantin, fâlfâia fustă de femeie. Şi bărbatul parcă s-a mai înviorat, a prins gust de viaţă şi nu-i mai păreau zilele scurte şi nopţile lungi.

Copiii, doriţi şi ei de o mâncărică mai bună, de mângâiere, se tot dădeau pe lângă femeia ceea. Trebuie să vă spun că şi ea, în sfârşit, a găsit un rost pe lumea asta – să crească şi să educe nişte copii.

Dar ceva nu mergea totuşi în relaţia lor. Nici urâtă nu era femeia, nici leneşă, dar nu se lega între ea şi Constantin ceva durabil. Nu i se ridica mâna să o mângâie sau să o iubească cu patimă ca pe prima nevastă. Au întins-o aşa cam un an, apoi Constantin i-a zis: „Nu te supăra, Milică, dar nu mai pot. Nu eşti jumătatea mea. Mă chinui şi eu, te necăjeşti şi tu. Hai să o luăm fiecare pe drumul lui. Vreau să mă înţelegi corect, n-am nimic împotriva ta. Eşti o femeie nemaipomenită, dar nu pentru mine”.

Milica se obişnuise deja cu statutul de nevastă, îi erau dragi copiii lui Constantin, spera să nască şi ea unul, dar uite că bărbatul nu o mai vroia în casa lui. A plecat cu noaptea în cap ca să nu dea ochii cu oamenii din sat şi să le explice unde se duce. Ceea ce nu ştiau e că din acea ultimă noapte, când şi-au luat rămas bun ca bărbat şi femeie, ea a rămas însărcinată. A aflat când pleca în Belarus, la fratele ei, dar nu i-a spus lui Constantin un cuvânt. Acesta a aflat că mai are un fiu abia peste ani şi ani. Dar asta e o altă poveste…

Constantin a dat de gustul muierilor

Dacă a rămas Constantin singur, a dat sfoară în ţară că îşi caută din nou nevastă. Muieri, câtă frunză şi iarbă, una mai delicată decât alta. Avea de unde alege. A dat de gustul muierilor.

Când una, când alta înnoptau în casa lui, şi nu se îndura să se limiteze doar la una. Mare ghinion! Pentru că toate îl doreau de soţ. Copiii creşteau şi vedeau de toate la tatăl lor. S-au obişnuit de acum că femeile care căutau drum spre inima lui Constantin încercau să îi cucerească şi pe ei. Şi nu erau proşti deloc, le scurgeau pe muierile celea de bani şi lucruri.

Când vedeau bărbaţii o nouă femeie în curtea lui Constantin, exclamau cu invidie: „Mare drac! O să dea el de naiba!”. Fata lui Constantin a împlinit 18 ani şi s-a dus la facultate, mezinul era şi el pe cale să termine şcoala.

Cu atâtea femei harnice, Constantin a reuşit să-şi pună gospodăria la cale. Îşi ridicase o mamă de casă de se uimeau vecinii. Buba era că, deşi avea multe muieri care se rânduiau în patul lui, ajuns la 50 de ani, a simţit că trebuie să se oprească. Uneori, îl supăra inima, alteori, îl dobora somnul când femeia de lângă dânsul ardea pălălaie şi se făcea de ruşine. „Îmi voi găsi una pentru tot restul vieţii!”

Femeia pătimaşă şi însetată de iubire

A împlinit 54 de ani când a devenit bunic, Sănduţ al lui era student la facultate. Uite atunci a întâlnit-o pe Cristina. Aceasta, de 35 de ani, divorţată, avea un copil. Lucra vânzătoare la Orhei. Ochiul experimentat al lui Constantin i-a spus că femeia asta nu mai ştie de mult de bărbat. Avea o privire neliniştită şi bănuitoare, mişcări repezite, iar glumele pe care le arunca cumpărătorilor erau provocatoare.

Constantin vroia de data asta ceva special – să aibă în patul lui o femeie pătimaşă şi însetată de iubire. A ieşit din magazin să stea de vorbă cu babele care vindeau seminţe chiar în faţa alimentarei. Cu doi lei, a aflat tot ce îl interesa, chiar şi adresa vânzătoarei. Acuma, dacă avea de gând să o cucerească, cel puţin o dată în săptămână, îşi făcea drum la Orhei. Nu avea nevoie de nimic, dar nu-l lăsa în pace chipul Oxanei, aşa o chema pe vânzătoare. Femeia avea un păr des, cârlionţat, buze frumoase, sâni pietroşi şi mijloc subţire. „Dacă merge după mine, nu-mi trebuie alta”, şi-a zis Constantin.

Însă, în ochii Oxanei, Constantin era deja un moşneag. Se observa bine diferenţa de ani. Unde mai pui că femeia spera să se mărite şi să mai nască un copil. Şi cum a priceput că îi dă târcoale, s-a interesat de unde este şi ce hram poartă.

Nu i-a plăcut nimic din ce a auzit despre Constantin. Ştia că nici din averea lui nu îi va rămâne nimic pentru că are copii şi nepoţi, aşa că se făcea că nu-l observă. Bărbatul însă, neobişnuit să-i reziste vreo femeie, pur şi simplu, îşi ieşea din minţi de supărare. Cu cât îl îndepărta Oxana, cu atât mai mult o dorea.

Constantin o fură pe Cristina

A încercat să o convingă cu binişorul, dar în zadar. Şi uite că s-a sfătuit el cu nişte derbedei de la piaţă să o fure şi să i-o ducă acasă. Constantin se smintise atât de mult că nu vedea niciun pericol în ceea ce vroia să facă. Puşlamalele celea au pândit femeia când se întorcea, pe la 10.00 seara, de la magazin, au băgat-o cu forţa într-o maşină şi, într-o oră, au adus-o în satul lui Constantin. Cică a ţinut-o legată fedeleş în noaptea ceea, dar a mângâiat-o şi a sărutat-o fără teama că o să-i smulgă părul din cap. Spre ziuă, i-a dat drumul, dar a rugat-o omeneşte: „Dă-mi voie să te iubesc cum ştiu eu mai bine şi, dacă nu vrei să rămâi, nu te mai caut niciodată”. Cum Oxana nu avea bărbat, şi ea era dornică de uibire. Vă spun doar că sunt împreună şi astăzi, iar Constantin mai are o fată care, nu de mult, a împlinit patru anişori.

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)