Vă pupă şi Jean al nostru!

Jean este numele său de scenă. El se numeşte Ion Pichin. Are 29 de ani şi este din Călăraşi. Plecat de ani buni în Italia, Jean a reuşit să se lanseze în industria muzicală de acolo, ajutat de cei mai de seamă muzicieni, scriitori şi compozitori din peninsulă.
Astfel, „Jean de la Moldova”, cum îl numesc deopotrivă italienii şi emigranţii moldoveni, a lansat un album de muzică italiană. CD-ul său „sotto il segno dell’amore” se bucură de un succes enorm în Italia. Interpretul este invitat la diferite concursuri, petreceri corporative, spectacole etc.
70 000 de euro l-a costat CD-ul în Italia

„Albumul este difuzat aproape la toate posturile de radio din Italia. Am primit foarte multe mesaje de felicitare. Ca să scoţi acolo un CD este foarte scump în comparaţie cu Moldova. Pentru o piesă bună îţi trebuie 7000 de euro. CD-ul m-a costat  aproximativ 70.000 de euro. Am plecat în Italia cu scopul de a face muzică italiană, pe care o ador din copilărie. Îmi doream enorm să lansez un album şi am reuşit, deşi a fost foarte greu. Nu cunoşteam pe nimeni, nu mă aştepta nimeni, am reuşit să fac totul de unul singur”, ne-a declarat interpretul.
Nu l-a întristat verdictul juriului
De curând, Jean a revenit în Moldova. Dorul de părinţi şi de fraţi l-a adus din nou acasă. Pentru a testa şi piaţa muzicală autohtonă a compus o piesă, „Te vreau aproape”. La îndemnul unor compozitori moldoveni, s-a înscris în competiţia pentru Eurovision, deşi melodia nu a fost gândită iniţial pentru acest concurs. „Recunosc, nu este o piesă pentru Eurovision, dar prietenii au insistat să particip. Nu m-a întristat verdictul juriului, care a decis să nu trec în finala naţională. Am ştiut din start că nu va merge. La anul, voi pregăti o piesă bună şi îmi voi încerca din nou norocul”, spune Jean al nostru.
Din cele 25 de piese care au ajuns în finala naţională, Jean crede că „Millenium” ar trebui să ne reprezinte în acest an.
Interpreţii, mai bine plătiţi în Italia
Jean doreşte să se lanseze şi în Moldova, dar nicidecum nu va renunţa la muzica italiană. Din când în când, va merge şi în Italia, unde interpreţii sunt mult mai bine plătiţi. Prima sa piesă în română se numeşte „Domnişoară moldoveană”. Ideea i-a venit atunci când a aterizat pe aeroportul din Moldova.
Cât priveşte numele său de scenă, Jean ne-a mărturisit că a fost ales din întâmplare. Pe când era în Italia, un compozitor l-a rugat să imprime două lucrări muzicale. „Îi plăcea foarte mult cum cânt aceste lucrări şi am început să colaborăm. Când m-a întrebat cum mă numesc, am stat puţin pe gânduri. Nu puteam spune Ion şi am spus rapid Jeani. El nu a înţeles bine şi mi-a spus Jean. Uite aşa am şi rămas cu acest nume”, afirmă cântăreţul, precizând că a auzit de tizul său de la Craiova. „El este de la Craiova, iar eu sunt de la Moldova”, râde Jean, adăugând că celebra replică „Vă pupă Jean!” ar putea fi valabilă şi în cazul său.
Lena NEGRU
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)