UTIL // Termenul de valabilitate al pașapoartelor românești a fost prelungit

Plenul Camerei Deputaţilor de la București a adoptat, astăzi, un proiect de lege prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice creşte la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, scrie radiochisinau.md

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a fost adoptat cu 276 de voturi „pentru”.

„Valabilitatea paşapoartelor simple electronice este stabilită după cum urmează: 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani, 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 de ani, 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 de ani”, se precizează în proiect.

Iniţiativa legislativă menţionează, de asemenea, că paşapoartele de serviciu electronice se eliberează cu o valabilitate de 5 ani, respectiv de 3 ani pentru minorii sub vârsta de 12 ani.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect. Menționăm că până acum pașapoartele românești erau valabile pe un termen de 5 ani.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)