UTIL // Ministerul Tehnologiei Informației nu intenționează să introducă alt model de numere de înmatriculare

inmatriculare

Foto: old-www.registru.md

După ce ieri un ziar a publicat o ştire despre intenţia Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor de a introduce în circulaţie, începând cu 1 ianuarie 2017, un nou model de plăcuțe de înmatriculare pentru unitățile de transport, serviciul de presă al Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a emis un comunicat în care a dezminţit informaţia.

„În legătură cu publicarea de către Ziarul Național a unei informații eronate privind intenția MTIC de a introduce din 1 ianuarie 2017 a unui nou tip al plăcuțelor de înmatriculare pentru unitățile de transport după standardul european „SM 122:2014”, știre ce a fost preluată fără a fi verificată de către mai multe instituții mass-media din Moldova, MTIC vine cu următoarele precizări:
Modelul plăcuțelor de înmatriculare realizate după standardul european „SM 122:2014” se implementează în R. Moldova începând cu aprilie 2015. Plăcile auto de model nou ce sunt emise în prezent în R. Moldova prevăd spaţiul special pentru ecusonul de testare tehnică, astfel fiind posibilă preluarea experienței mai multor state europene și renunțarea la lipirea ecusonului pe parbrizul autovehiculului. În acest scop, MTIC a propus introducerea începând cu 1 ianuarie 2017 a unui nou tip de ecuson al testării tehnice, modelul căruia urmează de fapt să fie aprobat de Guvern. Aplicarea noului ecuson nu va implica modificarea prețului plăcuțelor de înmatriculare sau alte cheltuieli suplimentare din partea deținătorilor de autoturisme.

MTIC reiterează că nu există nicio intenție sau proiect ce ar prevedea introducerea unui alt model de numere de înmatriculare, iar distribuirea unor astfel de informații reprezintă o dezinformare regretabilă.

Solicităm instituțiilor media care au difuzat informațiile eronate să informeze corect opinia publică prin publicarea respectivei dezmințiri”, se menţionează în comunicat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)