UTIL // Amenzi majorate pentru șoferi  

Termenul de achitare a jumătate din amenda stabilită urmează să fie majorat de la 72 ore la 3 zile lucrătoare. De asemenea, ar putea fi simplificată procedura de examinare a cauzelor contravenționale. Parlamentul, în ședința plenară de astăzi, 17 iunie, a examinat o serie de modificări și completări ale Codului contravenţional al Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al legislativului.
Dacă contravenientul va achita pentru sancțiune în termen de 3 zile lucrătoare, nu i se vor aplica puncte de penalizare, potrivit autorilor, această măsură de stimulare va contribui la prevenirea factorilor de corupţie.

Alte modificări propun ca permisul de conducere să rămână în posesia conducătorului chiar dacă acesta a fost privat de dreptul de a conduce, fără a fi necesară eliberarea unui permis de conducere provizoriu.

Conducătorul auto urmează să fie sancționat și în cazul transportării copiilor în vârstă de până la 7 ani, contrar prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere. Se propune majorarea sancţiunii pentru neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliştilor.

Proiectul a fost votat, în prima lectură, de majoritatea deputaților prezenți la ședință și urmează a fi dezbătut în lectură finală.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)