Usatîi ameninţă unioniştii şi îl ia în colimator pe Shor la subiectul miliardului furat

renato

Controversatul primar de Bălţi, liderul Partidului Nostru (PPN), Renato Usatîi, a ameninţat guvernarea că, dacă Procuratura Generală nu va iniţia o anchetă „pe faptul destabilizării ordinii constituţionale”, la 27 martie, când la Chişinău a fost organizat Marşul Uniii, va concepe acest fapt ca pe un semnal de a organiza „comitete pentru apărarea independenţei RM” în toate raioanele, inclusiv în Transnistria.

Totodată, Usatîi a declarat că dacă acţiunile unioniştilor nu vor fi taxate, ar putea organiza o contramanifestaţie şi mai amplă, iar în acest scop va discuta cu foştii colegi de proteste, Andrei Năstase şi Igor Dodon.

„Vreau să ştiu cine a finanţat acţiunea de ieri? Cine sunt mecenaţii care au plătit sute de mei de lei, pentru că ştim cât costă transportul din România, cât şi arenda Palatului Naţional”, a mai spus Usatîi, care, de altfel, nu a făcut publică informaţia din ce surse au fost finanţate protestele din toamna anului trecut organizate de PPN şi PSRM în faţa Parlamentului, despre care se spune că au fost finanţate de Moscova.

Usatîi a avut un mesaj şi pentru liderul PD, Vlad Plahotniuc, pe care l-a acuzat că a tolerat acţiunile unioniştilor, „Vreau să-i transmit dlui Plahotniuc că ne vom lămuri cu el cu ajutorul unor oameni mai puţini respectuoşi”, a spus el.

Usatîi a avut un mesaj şi la adresa primarului de Orhei, Ilan Shor, pe care l-a acuzat că ar fi contactat primarii, membri ai PPN, cu scopul de a-i determina să părăsească Partidul Nostru. „Shor încearcă să distrugă Partidul Nostru. Mâine-poimâine va spune că o parte din miliardul furat l-a dat lui Filat, iar o parte – la 25 de primării, că i-ar fi cerut Usatîi. Vreau să-i spun că va răspunde pentru fărădelegile astea”, a mai spus Usatîi.

Acesta a mai declarat că Vlad Filat ar deţine informaţii compromiţătoare la adresa liderului PD Vlad Plahotniuc şi că acesta ar fi avut recent o întâlnire cu Plahotniuc la Penitenciarul nr. 13. Un grup de deputaţi PLDM urma să facă publică această informaţie, dar după întâlnirea celor doi, Filat le-ar fi cerut să se abţină. „Astăzi, Filat preferă să tacă. El a avut o discuție în weekendul trecut cu Vladimir Plahotniuc. A vorbit cu câțiva deputați PLDM, le-a dat acte, dovezi despre afacerile ilegale ale lui Plahotniuc și aceștia urmau să facă o conferință de presă în care să prezinte dovezile. După acea întâlnire le-a cerut să nu mai vorbească, deoarece la sfârşitul lunii aprilie Plahotniuc i-a promis că va fi acasă”, a mai spus Usatîi. Vlad Plahotniuc nu a comentat deocamdată această informaţie. Departamentul Instituțiilor Penitenciare a negat însă informația privind vizita lui Vladimir Plahotniuc în Penitenciarul nr.13.

The following two tabs change content below.