Uruguay împotriva Africii

Antrenorul uruguayan Oscar Tabarez nu se dezminte. Aşa cum a făcut şi până acum, tehnicianul „celeste” nu are nimic de ascuns, astfel că a anunţat deja echipa de start pentru meciul din sferturile mondialului, cu Ghana, ce se va disputa vineri de la ora 21:30.

Tabarez nu va putea conta pe Diego Godin, accidentat, în locul căruia va juca Mauricio Victorino, cel care l-a înlocuit şi în meciul împotriva sud-coreenilor, 2-1, când jucătorul lui Villareal a fost nevoit să iasă de pe teren. „Godin nu e recuperat şi nu va juca pentru că nu e la 100% din potenţial. Mai sunt 48 de ore totuşi”, a explicat selecţionerul, care a anunţat şi jucătorii ce vor alcătui primul 11: Fernando Muslera, Diego Lugano, Mauricio Victorino, Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Diego Perez, Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Alvaro Fernandez, Luis Suarez şi Diego Forlan.

Mandela a invitat echipa naţională a Ghanei la o întâlnire

Fostul preşedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, i-a invitat pe componenţii delegaţiei Ghanei la Cupa Mondială, singura reprezentativă africană care încă mai este în competiţie la o întâlnire în Cape Town, informează ghanaweb.com.

Ministrul Tineretului şi Sportului din Africa de Sud, Akua Sena Dansowa, a confirmat că Mandela i-a invitat pe ghanezi la o întâlnire. „Am primit informaţii că reprezentanţii municipalităţii oraşului Port Elizabeth s-au oferit să-i aducă pe componenţii naţionalei Ghanei în Cape Town, sâmbătă, unde se vor întâlni cu fostul preşedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela”, a spus Akua Sena Dansowa.

Altfel, mai mulţi oficiali ai unor provincii din Africa de Sud le-au sugerat locuitorilor să poarte, de joi, culorile naţionalei Ghanei pentru a sprijini reprezentativa lui Milovan Rajevaci în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Echipa naţională a Ghanei este singura reprezentantă a Africii care a rămas în competiţie. Ghana este a treia naţională africană care se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după Camerun şi Senegal.

Vineri, 2 iulie
Uruguay–Ghana, ora 17:00

Olanda–Brazilia, ora 21:30

Sâmbătă, 3 iulie

Germania–Argentina, ora 17.00

Spania–Paraguay, ora 21.30