Uruguay, Coreea de Sud, SUA sau Ghana vor ajunge în semifinalele CM 2010!

Una din echipele Uruguay, Coreea de Sud, SUA sau Ghana va ajunge în semifinalele Cupei Mondiale din Africa de Sud, deoarece toate cele patru reprezentative sunt pe aceeaşi parte de tablou.

Niciuna din cele patru selecţionate nu era cotată să ajungă în penultima fază a competiţiei. Pe o altă parte de tablou se află formaţiile Germaniei, Angliei, Argentinei şi Mexicului. Programul meciurilor deja stabilite din optimile de finală ale Cupei Mondiale este următorul:

Sâmbătă: Uruguay–Coreea de Sud, ora 17.00; SUA–Ghana, ora 21.30
Duminică: Germania–Anglia, ora 17.00; Argentina–Mexic, ora 21.30.

Uruguay, ce culoar!

Uruguay-ul are un culoar extrem de favorabil spre semifinalele mondialului african. Câştigarea grupei A şi victoria puţin scontată a Statelor Unite în grupa C le asigură lui Forlan & co două partide abordabile în optimi şi respectiv sferturi: Coreea de Sud şi, dacă vor trece de asiatici, învingătoarea din partida SUA – Ghana.

Mijlocaşul uruguayan Alvaro Pereira, unul dintre cei mai buni jucători ai trupei conduse de Oscar Tabarez, nu a putut evolua pe toată durata meciului cu Mexic şi este incert pentru partida cu coreenii. „El a simţit o durere din ce în ce mai intensă în partea posterioară a coapsei, ceea ce ne-a determinat să îl scoatem de pe teren”, a anunţat medicul naţionalei Uruguayului, Alberto Pan. Medicul a spus că Pereira a fost examinat deja în mai multe rânduri, dar încă nu i s-a făcut o radiografie.

În ceea ce îl priveşte pe fundaşul Diego Gorin, care a avut dureri la stomac, marţi, starea sa s-a îmbunătăţit. „El va fi apt pentru antrenamentul de joi”, a explicat Pan.

Oliver Bierhoff: „Era bine să evităm Anglia”

Managerul echipei naţionale a Germaniei, Oliver Bierhoff, a declarat după victoria din meciul cu reprezentativa Ghanei, scor 1-0, că era bine dacă elevii lui Joachim Low evitau selecţionata Angliei în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

„Era bine să evităm Anglia, deoarece este o formaţie puternică. Pe de altă parte, poate e mai bine să întâlnim o echipă care porneşte ca favorită. Avem o echipă tânără şi lipsită de experienţă, dar sunt mândru de jucătorii noştri. Sperăm ca accidentarea lui Schweinsteinger să nu fie gravă, deoarece ar fi al doilea mijlocaş important pe care îl pierdem, după căpitanul Michael Ballack. Sperăm să îl recuperăm”, a spus Bierhoff. Germania, ocupanta locului întâi în grupa D, va întâlni reprezentativa Angliei, locul doi în grupa C, duminică, la ora 17.00, la Bloemfentein.

Beckenbauer, despre Anglia-Germania: „O asemenea întâlnire ar trebui să fie în semifinale”

Fostul campion mondial german Franz Beckenbauer a declarat că reprezentativa ţării sale are mai multă putere decât selecţionata engleză, pe care o va întâlni duminică, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud. „Nu mă gândeam că vom tremura atât de mult timp în meciul cu Ghana. Urmează „clasicul” duel cu Anglia, un meci care nu poate decât să bucure orice iubitor de fotbal. Din păcate, acest meci vine prea devreme. O asemenea întâlnire ar trebui să fie în semifinale, nu în optimi”, a spus Beckenbauer.

Argentina – Mexic, un „clasic” al optimilor la CM!

Mexic–Argentina tinde să devină un duel clasic al optimilor de finală la Cupa Mondială. Cele două echipe au reuşit să treacă de faza grupelor la turneul din Africa de Sud, mexicanii de pe locul doi în grupa A, iar argentinienii din postura de lideri ai grupei B şi se vor duela pentru un loc în sferturi exact ca la precedenta ediţie a World Cup.

În 2006, la Leipzig, Argentina, condusă de Jose Pekerman, a avut nevoie de cele două reprize de prelungiri pentru a trece de elevii lui Ricardo La Volpe în optimi. Partida a debutat fulminant cu două goluri în primele 10 minute, căpitanul mexican, Rafa Marquez, deschizând scorul în minutul 6, în timp ce pentru „Pume” a egalat Crespo patru minute mai târziu. Chiar dacă până la finalul celor 90 de minute ocaziile au alternat la cele două porţi, câştigătoarea în faza următoare a fost stabilită în minutul 98 de golul fabulos al lui Maxi Rodriguez.

În istoria Cupei Mondiale, cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, în afara confruntării din Germania, chiar la ediţia inaugurală a competiţiei. În 1930, în Uruguay, Argentina a zdrobit Mexic cu 6-3.