Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își lansează extensie la Bălți

Universitatea Cuza

Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (foto) intenţionează să lanseze din toamnă admiterea la o extensie din Bălţi. Este vorba despre o secţie de învăţământ juridic, profil juridic, în care doresc pentru început să primească doar studenţi la licenţă, zi.

„Lucrăm în prezent la dosarul de acreditare, avem în plan o cifră de şcolarizare de 50 de studenţi, ca să se poată studia pe două grupe a câte 25 de studenţi. Vor merge să predea profesori de la Iaşi, dar vor fi cooptate şi cadre didactice de la Bălţi sau Chişinău, pentru că unii dintre ei au fost absolvenţii noştri, chiar şefi de promoţie”, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul ales al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Admiterea este programată să se deruleze exact ca la Iaşi, cu test eliminatoriu de limbă română, gramatică, în format de tip grilă, care să conteze în procent de 50% din media finală. „Nu se deosebeşte cu absolut nimic decât prin locaţie, vom păstra şi vom avea aceleaşi exigenţe”, a adăugat prof.dr. Tudorel Toader, citat de Ziarul de Iași.

Astfel, facultatea intenţionează să îşi suplimenteze şi numărul de studenţi, cât şi finanţarea primită de la bugetul de stat, fiindcă un student într-o astfel de extensie are un echivalent mai mare în materie de bani primiţi de la buget.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)