Uniţi de mandolină

Un cuplu de muzicieni moldoveni i-a fermecat pe italieni. Cei doi cântă tangou şi vals într-o interpretare deosebită, în fiecare zi în cea mai cunoscută piaţă din Veneţia, Piaţa San Marco.

Violeta Grecu Zaplitnîi şi Radu Zaplitnîi au plecat din Moldova pentru că nu s-au putut afirma acasă. Acolo însă tot muzica populară moldovenească i-a unit. „Într-o zi, mergând prin Piaţa San Marco, am auzit pe cineva cântând la mandolină „Radu mamei”. M-am apropiat, am dat mâna cu ea”, spune Radu Zaplitnîi.

Aşa au început să comunice. Din discuţie au aflat că au frecventat aceeaşi şcoală de muzică. „Mai mult, am avut aceeaşi profesoară de pian. Avem multe lucruri în comun”, adaugă Violeta.

Au mers la aceeaşi şcoală de muzică

Cei doi s-au căsătorit după trei luni de la prima întâlnire. „Am fost cerută de nevastă pe gondolă”, spune aceasta. Violeta îşi câştigă banii plimbându-se pe gondolă, pe canalele Veneţiei.

Au moştenit talentul de la părinţi. Tatăl lui Radu a fost profesor de balet, un mare pasionat de muzică. Violeta a plecat de acasă la vârsta de opt ani pentru a-şi dezvolta talentul la liceul „Ciprian Porumbescu”.

Tot prin intermediul muzicii au făcut cunoştinţă cu marele creator de modă, Pierre Cardin, acum prieten de familie. „Când nepotul său s-a căsătorit, noi am cântat la nuntă. A fost o petrecere într-un cerc restrâns”, povesteşte bărbatul.

Cei doi muzicieni, pe moment, au un proiect al lor, albumul comun „Orient express”. „Am vrea ca la toamnă să revenim în Moldova cu un concert”, conchid cei doi.

M.L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)