UNIC în conflict cu arendaşii de spaţii

13940172_10207055863701010_1348226166_o

Contractul de arendare a spaţiului expiră pe 31 decembrie 2016, însă noul patron al Centrului Comercial UNIC le-a comunicat proprietarilor să-l elibereze până pe 1 septembrie, „altfel vor avea de suferit”. Conducerea Magazinului UNIC neagă acuzaţiile şi spune că patronii cafenelei au mereu datorii la plata arendei şi pentru servicii.

Proprietarii cafenelei „Park Cafe”, care face parte din complexul CC Unic, Gokhan Buhurcu şi Esad Esatoglu, se plâng că noul proprietar al Centrului Comercial UNIC vrea să le închidă localul pe care îl arendează înainte de termenele stabilite în contract. Aceştia spun că până pe 1 septembrie trebuie să părăsească localul, în caz contrar „vor avea de suferit”. Zilele trecute, cafeneaua a rămas fără curent electric pentru mai multe ore, din această cauză au fost nevoiţi să arunce toate produsele din frigider deoarece s-au stricat. „A venit un bărbat pe nume Roman şi ne-a spus că trebuie să plecăm de aici până la 1 septembrie, dacă nu, ne vor stinge lumina, ne vor întrerupe apa sau vom avea probleme şi mai mari. Dar de ce, dacă noi avem contract până pe 31 decembrie, achităm lunar câte 4700 euro pentru arendă?!”, se întreabă unul dintre proprietari, Gokhan Buhurcu. Cafeneaua activează de 1 an şi 3 luni, iar proprietarii au investit circa 140 mii de euro, iar acum riscă să rămână fără afacere şi fără bani. „Dacă vor să plecăm înainte de expirarea contractului, să ne întoarcă banii şi plecăm. Moldova pretinde a fi o ţară democratică, dar nu este deloc aşa. Noi am venit şi am investit bani, am creat locuri de muncă, dar celor de la conducere nu le convine. În nicio ţară din Europa nu se întâmplă aşa”, ne spune al doilea proprietar, Esad Esatoglu. Proprietarii au depus o plângere la poliţie şi la Ambasada Turciei în Moldova, mai mult decât atât, ei spun că vor merge în judecată.

Managerul pentru dezvoltare al UNIC-ului neagă acuzaţiile

Roman Guneavîi, manager pentru dezvoltare al Centrului Comercial UNIC, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că le-au propus proprietarilor cafenelei să treacă într-un alt spaţiu, dar aceştia refuză. „Într-adevăr, contractul este până la 31 decembrie, dar într-un punct din contract se stipulează că dacă clădirea se află în reconstrucţie, noi avem voie să reziliem contractul mai devreme. Noi avem alte planuri – să construim o parcare pentru automobile. Cât despre întreruperea curentului electric, nu a fost intenţionat, se întâmplă din cauza că ei au o tehnică ce solicită o capacitate mai mare de energie electrică, lucru pe care nu l-au stipulat în contract”, menţionează Roman. Acesta a mai relatat că proprietarii cafenelei au mereu datorii la plata arendei şi la achitarea serviciilor, fapt negat de către arendaşii cafenelei „Park Cafe”. De asemenea, Roman Guneavîi a mai specificat că şi buticurile cu flori din str. Ismail vor fi demolate deoarece din toamnă va începe prima etapă a reconstrucţiei Centrului Comercial UNIC.

Menționăm că statul a scos la vânzare magazinul „UNIC” la prețul de 252 de milioane de lei, exact cât a plătit cumpărătorul Igor Roşca, directorul general al Companiei „Rogob”.

The following two tabs change content below.