Uneori, suferinţa este bună

Unii suferă, alţii însă nu ştiu ce e suferinţa. Nu le spun celor din urmă că sunt oameni fericiţi, pentru că nu cred asta. De ce? Pentru simplul motiv că nu au avut privilegiul să vadă, să simtă încă! Cum e să fii de cealaltă parte a trăirilor dure şi trunchiate, deloc şlefuite, brute. Au şi acestea farmecul lor, chiar dacă unul foarte dureros de cele mai multe ori.

Dezamăgiri care te fac să suferi, despărţiri, vise spulberate, pierderea unor prieteni, schimbări care te fac să urli de mâhnire, să plângi până nu mai poţi respira, să suferi până ajungi să nu mai simţi durerea, să intri în agonie, într-o comă a simţurilor în care nu îţi mai percepi trupul vibrând, nu îţi mai auzi gândurile, inima ta este un ceas căruia tocmai i s-au blocat rotiţele, ochii privesc într-un hău, lacrimile curg, iar mâinile îţi străpung pielea feţei, fără însă a simţi o urmă de durere… Tristeţe, mâhnire, tortură psihică. Crunt!

Deşi ai impresia că nu poţi depăşi această stare, să ştii că ai destule resurse pentru a ajunge de cealaltă parte a stării de bine, a fericirii. Am ieşit dintr-o relaţie şi am intrat în alta cu un personaj desprins parcă din filmele thriller. A fost o perioadă în care mă simţeam precum într-un azil de nebuni, pentru că ajunsesem să mă simt nebună. Eram sfâşiată de suferinţă, incapabilă să mai fac vreun pas înainte. Însă, toate acestea erau la suprafaţă, pentru că am reuşit să ies din situaţie şi să mă vindec. Această experienţă a lăsat urme, dar până la urmă m-a întărit enorm. Chiar nu credeam că sunt atât de puternică, însă această situaţie mi-a dovedit că sunt chiar mai puternică decât am crezut vreodată.

În psihologie, această etapă se numeşte „travaliu de doliu”. Este o chestiune cât se poate de adevărată, nu doar ceva desprins dintr-un manual.

Pe moment, sunt fericită într-o relaţie care cred că va dura toată viaţa. Locuim împreună şi, de puţin timp, am aflat că sunt însărcinată. Fericirea este mare, pentru că vom deveni părinţi. Nu disperaţi dacă unele relaţii nu se sfârşesc cu bine; asta este viaţa; ea îţi oferă o altă şansă mult mai bună.

Aurelia din Cahul

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)