Unde lucrează cei mai mulţi milionari din R. Moldova

Numărul milionarilor din Republica Moldova continuă să crească; Cel mai tânăr dintre ei are 18 ani

Datele Fiscului arată că cei mai mulţi milionari din R. Moldova au afaceri în comerţ (80 de persoane). De asemenea, aceeaşi structură arată că numărul milionarilor din R. Moldova continuă să crească. În 2016, numărul persoanelor care au declarat venituri ce depăşesc 1 milion de lei a fost de 422, cu 64 mai mulţi faţă de anul precedent, scrie jurnal.md.

Cifrele au fost anunţate astăzi, 30 mai, de şeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa, care a prezentat rezultatele prezentării Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit pentru 2016. Datele arată că numărul milionarilor a crescut constant începând cu 2009 şi s-a dublat faţă de 2013.

În total, cele 422 de persoane au obţinut venituri în valoare de 987 de milioane de lei, achitând impozite de circa 110 milioane de lei. Venitul maxim declarat de către o persoană fizică a fost de 16,45 de milioane de lei. Cei mai mulţi dintre milionari sunt bărbaţi – 74 la sută, iar 26 la sută sunt femei. Cel mai tânăr dintre milionarii moldoveni are 18 ani, iar cel mai în vârstă – 89 de ani. Totodată, cel mai mare număr de milionari au între 40 şi 50 de ani.

Datele Fiscului mai arată că cei mai mulţi milionari activează în comerţ (80 de persoane), domeniul financiar (72), tranzacţii imobiliare (63), iar cei mai mulţi dintre ei locuiesc în municipiul Chişinău.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)