Una spune și alta fumează // Ce făcea socialistul Ivan Ceban în timpul protestelor din 27 august

1 octombrie 2018. Socialiştii îşi prezintă candidatul pentru alegerile parlamentare din februarie, 2019. Foto: Nadejda Roşcovanu

Partidul Socialiştilor din R. Moldova a anunțat ieri, 1 octombrie 2018, primul candidat pentru circumscripția  electorală nr. 25 din mun. Chișinău (Centru-Botanica) la alegerile din 24 februarie 2019. Prezentarea candidatului, consilierul Aleksandr Odințov, a avut loc în cadrul unui miting organizat în faţa fostului Cinematograf „Gaudeamus”, „pentru a demonstra dezastrul în care a ajuns capitala, dar şi ţara”, a explicat Ivan Ceban. „Am lucrat foarte mult ca să oprim această bazaconie, dar mafia este atât în cadrul Parlamentului, cât şi la nivel de municipalitate”, a mai spus Ceban simpatizanților săi.

O înregistrare video din timpul protestelor din 27 august curent dezvăluie adevărata față a socialistului Ceban. În timp ce manifestanții se îndreptau spre Guvern, consilierul lui Igor Dodon și membrul Consiliului municipal Chișinău i-a invitat să meargă cu el la un teren de joacă din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La mitingul de ieri însă Ceban a preferat să deplângă situația în care a ajuns Republica Moldova: „Aşa cum şi-a bătut joc de ţară, de toată Moldova noastră şi de populaţie, aceste alianţe, aşa-numite, pentru integrare europeană, în ultimii nouă ani de zile, tot aşa şi-au bătut joc şi în municipiul Chişinău, de oraş, de capitala noastră”, a spus Ceban.

„Vreau să spun că avem foarte mult de muncit împreună ca să schimbăm lucrurile, atât la nivel de ţară, cât şi la nivel de oraş. Această legătură dintre legile care sunt aprobate, începând cu elementara lege cu privire la apă, 303, când în baza unor date care nu trebuie să figureze în facturi, se mai pun pe spatele oamenilor multe lucruri. Noi încercăm să rezolvăm parţial aceste chestiuni la nivel de municipiu, dar trebuie să înţelegeţi că reprezentarea intereselor oamenilor trebuie să fie atât în Chişinău, cât şi la nivel de Parlament, iar această legătură este una strânsă.”

„Începând cu proiectele de legi care trebuie să ţină nemijlocit de normele şi standardele în construcţii. Vedeţi, intenţionat am ales această locaţie unde am lucrat foarte mult ca să oprim această bazaconie, dar mafia este atât în cadrul Parlamentului, cât şi la nivel de municipalitate. Iar acest dezastru pe care l-au creat în ultimii ani de zile în capitală, spre mare regret, continuă”, a spus Ion Ceban.

Pe 27 august 2018, de Ziua Independenţei, când zeci de mii de oameni au ieşit să protesteze în Chişinău împotriva tuturor fărădeligilor care au pus stăpânire pe R. Moldova, socialiştii nu au fost alături de manifestanți. Foto: Nadejda Roşcovanu

“Из Молдовы можно сделать конфетку” / Din Moldova se poate face bomboană), a promis Zinaida Greceanîi, preşedinta patridului.

La 27 august 2018, de Ziua Independenţei, când zeci de mii de oameni au ieşit să protesteze în Chişinău împotriva tuturor fărădeligilor care au pus stăpânire pe R. Moldova, socialiştii nu au fost alături de oamenii cărora astăzi le fac promisiuni.

În timp ce unii oameni încercau să treacă de cordonul de poliţişti spre protestatari, Ivan Ceban se îndrepta pe lângă aceştia cu copilul său în braţe spre terenul de joacă din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Manifestanții l-au înconjurat şi l-au luat la rost pentru faptul că nu protestează alături de ei. El, speriat, nu a ştiut pe unde să-şi scoată mai repede cămaşa.