Un tânăr din Ungheni, spion pentru separatiştii ucraineni

UKRAINE_2882359b

Foto simbol

Procuratura mun. Chişinău şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au realizat o serie de investigaţii în urma cărora, în seara zilei de 17 mai curent, a fost reţinut un cetăţean al Republicii Moldova bănuit că ar fi furnizat mercenarilor ucraineni informaţii necesare pentru desfăşurarea acţiunilor militare, în special pentru lansarea şi dirijarea focului de artilerie asupra poziţiilor Armatei naţionale a Ucrainei, scrie procuratura.md.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, originar din or. Ungheni, este suspectat că a lucrat pentru separatiştii din autoproclamata republică populară Lugansk, acumulând informaţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Ucrainei.
În cadrul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut vina. Totodată, asupra acesteia au fost depistate acte de identitate străine, inclusiv un livret militar, în baza cărora intenţiona să se întoarcă în sud-estul Ucrainei, pentru a participa în continuare la conflictul armat.

Tânărul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 141 Cod Penal al Republicii Moldova (activitatea mercenarilor). În cazul în care va fi găsit vinovat, riscă până la zece ani de închisoare.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)